USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ВООЗ назвала 4 найпоширеніші мутації COVID-19 у світі

19 Травня 2021 19:30
Нині у світі циркулюють 4 основних мутації коронавірусу. Тим часом Всесвітня організація охорони здоров’я оцінила загрозу виникнення нових варіантів.

Про це повідомляє 24 канал.

В організації зауважили, що появу нових варіантів коронавірусу прогнозувати складно. Нині ж найінтенсивніше поширюються 4 варіанти вірусу, серед них індійський, південноафриканський і британський штами.

Ймовірно, що четвертою найпоширенішою мутацією є варіант D614G. Його зафіксували ще на початку 2020 року, після чого він поширився по всьому світу й витіснив початковий уханський штам. Вчені вважають, що ця мутація зробила коронавірус у 8 разів заразнішим.

Чому коронавірус мутує

Коронавірус SARS CoV-2 є РНК-вірусом. Простіше кажучи, це сукупність генетичного матеріалу, упакованого всередину білкової оболонки. Як тільки вірус РНК вступає в контакт з господарем, то починає створювати нові копії себе, які, відповідно, продовжують інфікувати інші клітини.

Віруси, особливо РНК-віруси, постійно мутують. Тобто від початкового варіанту утворюються окремі мікроорганізми. У кожного нового штаму є свої морфологічні та фізіологічні особливості.

Іноді різні штами вірусу можуть виявлятися в одному зразку в різний проміжок часу або навіть одночасно. Це нормальне явище, адже в організмі віруси розмножуються, розвиваються та мутують таким чином, аби вижити.

Інтенсивна мутація коронавірусу цілком природна, адже РНК-віруси, такі як грип та кір, більш схильні до змін та мутацій порівняно з вірусами ДНК (герпесом, віспою та вірусом папіломи людини).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus