USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

ВООЗ оголосила пандемію китайського коронавірусу в світі

11 Березня 2020 18:52
11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно оголосила пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 у світі.

«Ми ніколи ще не бачили пандемії, викликаної коронавірусом. І ми ніколи раніше не бачили пандемії, яку можна водночас контролювати», – йдеться у повідомленні ВООЗ.

Там зазначили, що лише одне слово привертає дуже багато уваги: «Дозвольте назвати вам кілька інших слів, які мають набагато більше значення, і які є набагато кориснішими. Профілактика. Підготовленість. Охорона здоров’я. Політичне керівництво. І найголовніше – Люди».
Пандемія – епідемія, що характеризується найбільшим поширенням інфекційного захворювання на території усієї країни та сусідніх держав, багатьох країн світу, континентах. Характеризується відсутністю колективного імунітету в людства, і, як правило, ефективних засобів профілактики та лікування.

Як повідомлялося, Україна припиняє авіасполучення з Італією і закриває 170 пунктів пропуску на кордоні. Також Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus