USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ВООЗ пропонує лікувати коронавірус за допомогою антитіл: кому саме

24 Вересня 2021 17:07
У ВООЗ заявили про можливість лікування коронавірусу антитілами. Однак такий метод рекомендують використовувати для тяжкохворих пацієнтів або для тих, у кого не виробилися антитіла.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням дані опубліковані в журналі BMJ.

Зокрема, мова йде про використання двох моноклональних антитіл – казірівімаба і імдевімаба.

Так, вони при спільному використанні зв’язуються зі спайковим білком SARS-CoV-2, блокуючи здатність вірусу інфікувати клітини.

За інформацією фахівців, ці антитіла знижують ризик госпіталізації та скорочують тривалість симптомів у пацієнтів з найвищим ризиком важкого захворювання.

Згідно з дослідженням використання цих антитіл першочергово має застосовуватися до тяжкохворих і критичних пацієнтів, які потребують штучної вентиляції легенів, а також до серонегативних пацієнтів (у яких не виробилась у відповідь антитіла на COVID-19).

Читати також: Майже третина людей, які хворіли на COVID-19, можуть не мати антитіл

Для інших груп пацієнтів, на думку експертів, таке лікування навряд чи буде значним.

Дослідники зазначають, що для застосування такого підходу потрібно масово проводити швидкі серологічні тести, що дозволяють виявити відповідних пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus