USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Восени луцькі підземелля відкриють для туристів

2 Червня 2020 21:14
У Луцьку в вересні 2020 року планують відкрити для відвідувачів підземелля двох пам’яток архітектури національного значення – вежі Чорторийських і костелу єзуїтів.

Про це повідомила очільниця управління туризму і промоції Луцької міськради Катерина Мойсіюк під час онлайн-пресконференції «Міста України – відновимо український туризм разом», що транслювалася на сторінці Управління туризму та промоцій КМДА у Facebook, передає Укрінформ.

«На кінцевому етапі реалізації перебуває проєкт з реконструкції підземель під баштою Чорторийських і єзуїтським костелом. Плануємо на вересень місяць їхнє відкриття. Це масштабний проєкт, у межах якого з’явилися наукові відкриття. Якщо раніше ми могли тільки здогадуватися, що Луцьк має декілька підземних поверхів, то тепер знаємо це точно. Й сьогодні ми на порозі масштабних археологічних, архітектурних відкриттів. Реалізується проєкт за грантові кошти розміром 1 млн євро», – повідомила Мойсіюк.

За її словами, облаштовані підземелля стануть додатковою туристичною атракцією міста й дозволять мандрівнику подовше затриматися в Луцьку.

Крім того, поінформувала Мойсіюк, Луцьк планують перетворити на логістичний центр всього туризму області, розробивши маршрути «Луцьк плюс».

«Вирішили виходити на ринок обласний і показувати туристу, який приїжджає до Луцька, що можна відвідати, де відпочити в області. Бо Волинь – це край лісів, край озер. Сьогодні (після того, як буде скасовано карантинні обмеження – ред.), мабуть, кожен захоче відпочивати поближче до природи, поїхати з великих мегаполісів. Тому будемо цим користуватися й уже починаємо знімати проморолик в такому напрямку», – зазначила очільниця управління туризму і промоції Луцької міськради.

Також у місті вже зараз займаються реконструкцією інфрастурктури – оновлюють вказівники, таблиці. Запланована й повна реконструкція Туристично-інформаційного центру, щоб після завершення карантину зустрічати гостей в оновленому вигляді.

Як повідомлялося раніше, проєкт «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» реалізується в межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Відновлювальні роботи в Луцьку на території вежі Чорторийських і монастиря єзуїтів розпочалися в серпні 2018 року. Завершити їх планувалося до липня 2020 року.

Цьогоріч наприкінці травня під цокольним поверхом вежі князів Чорторийських виявили новий об’єкт – підземні кімнати. Як зазначили в міськраді, про ці приміщення не було раніше відомо й описів цих кімнат в історичній літературі немає.

Оборонна вежа Чорторийських – єдина вціліла башта зведеного у XIV-XV ст. окольного замку Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Їван з Гнідави Показати IP 2 Червня 2020 22:08
" ... і дозволять мандрівнику подовше затриматися в Луцьку " . Ага ! Якшо мандрівника заманять у підземелля і закриють його там на пару днів !
психіатр Показати IP 4 Червня 2020 18:11
Бачу жувати тему - підземні кімнати будете щодня аж до виборів
вчите Показати IP 7 Червня 2020 19:33
Записують аж на грудень. Черга, пускають по 2 чоловіка в день

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus