USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Вова і олів'є»: Гончарук навчає колег, як спілкуватися з Зеленським. Третя частина

16 Січня 2020 10:55
У Мережі з’явилася третя серія касетного скандалу з прем’єром-міністром Олексієм Гончаруком.

На ній, як стверджує автор запису, присутні, крім прем’єр-міністра, міністр фінансів Оксана Маркарова, глава НБУ Яків Смолій, його заступник Катерина Рожкова, чиновниця Мінфіну Олександра Бетлій, працівник НБУ Дмитро Сологуб і міністр економіки Тимофій Милованов.

Нагадаємо, 15 січня в мережу злили запис, зроблений, імовірно, ще у грудні в кабінеті голови уряду, де відбувалася нарада перед візитом до президента, де «Гончарук» говорить, що він профан у економіці, а у Зеленського в голові порожнє місце і туман.

Того ж дня з’явилася друга частина, де йшлося про те, як вигідно і красиво подати проблеми з економікою, щоб це не виглядало, як «ухандохали економіку соросята».

Розмова починається з того, що українці купують товари на «чорну п’ятницю» не в Україні – оскільки в Україні свого виробництва немає, тому все дорожче – в тому числі через різницю курсів, пише Страна.

Але найцікавіше в кінці запису. Гончарук вчить, як спілкуватися із Зеленським на економічні теми: «йому треба сказати: дивись, Вова. Те що зараз курс менший, значить, що олів’є в наступному році на новорічному столі не буде дорожчий ніж в цьому».

«Не факт», – поправляє його Маркарова.

Ще один цікавий діалог:

Рожкова: «Зараз ще підуть бунтувати вкладники банків»

Гончарук: «Серйозно?»

Рожкова: «Ну, да, ставки підуть вниз».

Гончарук вважає, що «йому треба розповісти історії: дивіться, Володимир Олександрович, ось це сталося з валютою, ось це сталося з ось цим. У нього в голові з’явиться виразна картинка».

Сологуб пропонує показати Зеленському, що для країни падіння боргу щодо ВВП, що неминуче при міцній гривні, це великий інвестиційний потенціал.

Маркарова і Рожкова при цьому скаржаться на екпортерів, які притримують валюту в очікуванні її подорожчання.

Сологуб придумав, як пояснити президенту від’ємне торговельне сальдо: «Країна, як і будь-яка компанія, яка знаходиться на етапі зростання, завжди інвестує більше».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Порошенко Показати IP 16 Січня 2020 11:11
Ну і що? Вони що корупційні схеми обговорювали? Чи в нас Кучма, Янукович, Кравчук були гуру економіки? Якби всіх записували хто що триндить то ми б з людьми не спілкувались
Лучанин до Порошенко Показати IP 16 Січня 2020 12:06
Менше кумекає в економіці - значить менше знає схем тягнути кошти на власні потреби
123 до Лучанин Показати IP 16 Січня 2020 13:34
Ти правий, бро - будуть менше тягнути, бо скоро не буде з чого тягнути. Л - логіка.
Хак мозку до Порошенко Показати IP 16 Січня 2020 12:19
А нічого взагалі, що такі от персони, без будь-якого розуміння, керують нашим з вами життям? Вас такі справи влаштовують? Хотіли б ви щоб вас, не дай Бог, оперував хірург, який поняття не має як це робити?
123 до Хак мозку Показати IP 16 Січня 2020 13:35
Бачили очі... Яких собі вибрали - таких і маємо.
Анонім Показати IP 16 Січня 2020 11:23
не знаю як у кого,але у мене Гончарук викликає більшу довіру, ніж будь-який інший попередній прем`єр, аналогічно Милованов
Правдоруб Показати IP 16 Січня 2020 11:52
У часи Януковича за таке вільнодумство запрошували на полювання зі всіма витікаючими...
ляшко Показати IP 16 Січня 2020 11:57
Моя думка така,що Гончарук вже відпрацював.Якби там не було,але вже сам факт публікації цього матеріалу вказує на "вихід" Гонарука.
лучанка Показати IP 16 Січня 2020 14:41
Не фанатка Гончарука, але не вірю, що він такий бовдур, щоб обговорювати таке! Гончарук заглядає в рот Зеленському і готовий виконати будь-що(нагадує лакея з рушничком), тому він не може таке обговорювати..
Волинянин Показати IP 16 Січня 2020 18:18
Заслуги того уряду є і великі ! Вони на своєму прикладі показали народу України, який уряд не повинен бути !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus