USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Войтович не має права побороти «кнопкодава»

13 Березня 2012 15:34
Голова Волинської облради Володимир Войтович сумнівається, що депутати проголосують за те, щоб надати йому повноваження впливати на депутатів, які голосують замість інших. Проте пропозицію таку планують зробити.
Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.
Під час спілкування із журналістами 13 березня Володимир Войтович торкнувся теми «кнопкодавства» - голосування депутатами замість своїх колег.
«Не має права жоден із заступників і голова, і будь-який працівник виконавчого апарату втручатися у робоче місце будь-якого із депутатів», – висловив свою позицію голова облради.
«Як поступити у тому випадку, коли депутат вставив картку, вийшов на перекур і замість нього хтось проголосував? Знайдіть в законодавстві, або у регламенті повноваження, якими я би зміг скористатися і покарати того, хто проголосував за іншого депутата. І якщо внесемо пропозицію, щоб надати голові такі повноваження, депутати не проголосують», – вважає він.
«Ми спробуємо це зробити. Але в межах чинного законодавства важко таке зробити», – додав Володимир Войтович.
Прокоментував він і випадок, коли під час сесії його заступник Юрій Лобач голосував замість голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука.
Як розповів Войтович, вчора губернатору дзвонили із Адміністрації Президента, тому голова ОДА попросив очільника депутатського корпусу проголосувати замість нього, однак той відмовився. Тоді губернатор висловив аналогічне прохання до заступника голови облради Юрія Лобача.
«Формально – це порушення», – погодився Войтович. Разом із тим виправдався, що пізніше зробив зауваження своєму підлеглому.
«Я своєчасно відреагував і зробив зауваження Лобачу, щоб той більше так не голосував – послухався», – розповів голова облради.
Нагадаємо, проблема «кнопкодавів» у стінах Волинської обласної ради ‒ не нова. Проте минулого року під час прес-конференції голова ради стверджував, що «поки таких фактів не зафіксовано». «Мати факти мені зараз не доводиться. Я такої інформації на даний момент не маю. Але я не виключаю, що це могло статися», – зазначив він. Щодо злісних «кнопкодавів», то Войтович стверджував, що на той час не було зареєстровано жодного депутатського запиту.
А вже під час чат-конференції на сайті облради голова представницького органу Володимир Войтович заявив: «Найперше, за технічними характеристиками ця система (нова система для голосування в облраді, ‒ «ВН») є досконалішою. Обладнання і програми ‒ ліцензовані. Буде забезпечений необхідний захист інформації. Значно якісніше озвучення. Щодо «кнопкодавства», то це залежатиме тільки від сумління та дисципліни кожного депутата. Зі свого боку забезпечуватиму контроль. Щоб переконатися, як працює дана система, можна познайомитися з аналогічним обладнанням в Луцькій міській раді».
Пізніше депутати Волиньради Валентина Блінова та Сергій Слабенко звернулися до голови Волиньради Володимира Войтовича з проханням навести порядок у певних фракціях. Мовляв, окремі обранці громади голосують чужими картками.
А під час прес-конференції 30 грудня 2011року голова облради бідкався, що у нього замало повноважень, аби побороти «це ганебне явище». «Я б хотів, щоб були повноваження, аби впливати на цю проблему. Однак, наразі законодавство України та регламент ради не дозволяє мені впливати на депутатів, які голосують чужими картками», ‒ зауважив він.
Проте й досі вирішення проблемі не знайшли ‒ 6 березня під час чергової сесії знову виникла сварка через голосування чужими картками. Після реєстрації депутатів голова фракції «Фронту Змін» Ігор Гузь попросив провести перереєстрацію. «У залі немає Степана Івахіва та Андрія Мельника (фракція ПР,«ВН»), але вони є в списку зареєстрованих», ‒ зауважив «фронтовик».
Нагадаємо, що першим «кнопкодавом» в облраді виявився саме нинішній голова фракції «Фронту змін» Ігор Гузь. У 2006 році його застали, коли він натискав кнопку для голосування за себе і тодішнього губернатора Володимира Бондаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Семен Показати IP 13 Березня 2012 17:19
Это побороть можно стандартной ситуацией, единой для всех. Пару німців з автоматами і порядок буде. И картошку в колхозе будут собирать всю подряд, и только на свои кнопки давить.
Знаючий Показати IP 13 Березня 2012 17:51
Як впливати? На "Стіну ганьби" ці списки, фото. Розіслати інформацію на всі обласні ЗМІ, районні, прорекламувати кожного кнопкодава-мажоритарника на окрузі, узагальнену характеристику кинути на національні інформагенства. Треба рекламувати таких ...ероїв, щоб на них пальцями тикали як на мавп у зоопарку. Другий крок - подання в прокуратуру з фото- та відеопідтвердженням про "перешкоджання в роботі депутата місцевої ради" :-))) (буцім би для того, щоб захистити кнопкодава від голосування іншими його карткою іншими особами), в якості аргументації також можна використати ще й ряд статей ККУ. Методів повно, було б бажання щось робити, а не бідкатися з неуправством. Знищити це "депутатське рукоблудіє" треба!
Міля Показати IP 13 Березня 2012 21:48
Ну й ви чудаки, все рівно чи є депутат, чи він відсутній, по іншому він не прголосує, як велить фракція. Відстаньте від дурноі теми, не показйте своє невігластствос
Вася Показати IP 14 Березня 2012 11:14
Навіщо тратити великі гроші на ліцензовані програми, обладнання і решту прибамбасів, гроші з податків громадян, це десятки тисяч (в садочку, школі, лікарні вони більш потрібні) - голосуйте мандатом піднятим в руці депутата.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus