USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Войтович відчуває, що у Волиньраді є «кнопкодави»

9 Березня 2011 14:30
Депутати Волинської обласної ради, голосуючи картками відсутніх у сесійному залі колег, наслідують приклад обранців Верховної Ради, для яких порушення регламенту вже стали нормою поведінки.
Таку думку під час прес-конференції у середу, 9 березня, висловив голова Волинської обласної ради Володимир Войтович.
Голова Волиньради каже, що з такими порушеннями він налаштований рішуче боротись. Проте додає, що поки таких фактів не зафіксовано.
«Мати факти мені зараз не доводиться. Я такої інформації на даний момент не маю. Але я не виключаю, що це могло статися», – коментує Войтович.
«Якщо це стосується депутатів однієї фракції, то, напевно, що нема біди в тому. І якщо це просто епізод. Але коли це відбувається систематично, то цього допускати не можна», – каже Войтович.
З приводу злісних «кнопкодавів» поки не було зареєстровано жодного депутатського запиту, стверджує голова облради.
Проте у планах Войтовича і його заступників вжити усіх можливих заходів, аби «піаністів» у Волиньраді не було. Задля цього голова облради запровадить «принциповий контроль».
«Ті напрацювання, які має голова Верховної Ради, якщо вони будуть підходити для місцевих рад, то ми їх використаємо», – каже посадовець.
«Таку відповідальність ми покладемо на когось із керівництва обласної ради – на заступників або на керуючого справами швидше за все, який буде здійснювати контроль і нести повну відповідальність за виконання цієї норми регламенту», – пообіцяв він.
Щоб уникнути порушників регламенту, Войтович хоче, аби кожен депутат перед кожною сесією отримував свою депутатську картку «під розписку». Відтак користуватись чужими картками буде неможливо.
Крім того, Войтович розповів, що у нинішньому році планують відремонтувати систему електронного голосування «Рада», яка обслуговує Волинську облраду.
«В бюджеті передбачені кошти для того, щоб цю систему відремонтувати. Система озвучення ні в які рамки не вкладається. Тому в нинішньому році цей аспект системи «Рада» ми будемо удосконалювати», – запевнив він.
Разом з тим Войтович каже, що це не є крайньою необхідністю на сьогодні, особливо, враховуючи, що великих фінансових можливостей цьогорічний бюджет Волині не має.
А головною проблемою системи «Рада» є те, що вона неліцензована. Хоча перевірки експертів, каже Войтович, свідчать, що вона працює «без збоїв».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Л А Д О М И Р Показати IP 9 Березня 2011 16:25
«кнопкодави» ? не згоден, скоріше жоподави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus