USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Вперше на Волині від посмертного донора пересадили печінку

21 Грудня 2023 21:23
Перша трансплантація печінки на Волині відбулася у Волинській обласній клінічній лікарні.

Вона була виконана разом з пересадкою серця та обох нирок, повідомили у лікарні.

«Трансплантація в нашій клініці активно розвивається уже майже два роки. Десятки важких пацієнтів було врятовано – ми створили відділення трансплантації, де уже рутинно виконуються пересадки нирки, та активно розвивається трансплантація серця.

Сьогодні вночі команда наших лікарів, разом з нашими друзями з МТМО міста Львова, вперше пересадили печінку.

Пацієнтка важко хворіла на цироз печінки, і без трансплантації вона просто загинула б. Сімʼя була в відчаї, адже стан їх мами швидко погіршувався, а часті ускладнення і кровотечі не залишали жінці жодних шансів.

Вона звернулась до нас, і ми поставили її в листок очікування. І коли в реанімації помер пацієнт від дуже важкого інсульту, і його родичі дали згоду на вилучення органів – зʼявився шанс.

Цієї ночі в нашій лікарні було пересаджено 4 органи – серце, печінку і дві нирки. Усі пацієнти уже стабільні, органи включились в роботу, і вони проходять планове лікування.

Читати ще: У Луцьку жінці пересадили серце

Ми дякуємо донору і родичам, які дали нам змогу врятувати чотири життя!

Вдячні партнерам і друзям з Інституту Серця МОЗ України та з МТМО міста Львова – ви неймовірні і щирі в своєму прагненні розвитку трансплантації!

Нашим пацієнтам – швидкого одужання!

І головне – ми щасливі, що досягли того, що уже й трансплантація печінки виконана в стінах нашого закладу!», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus