USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Вперше у Луцьку обрали шкільних депутатів

27 Травня 2016 18:46
64 учні з чотирьох луцьких шкіл взяли участь у конкурсі «Учнівська обласна рада». Спробувати себе у ролі юного депутата, голови обласної ради, голосувати за кандидата та його програму, учні могли завдяки фондам розвитку, які діють у школах.

Нагадаємо, в рамках програми «Сучасна освіта», яку втілює у життя Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» в чотирьох школах міста діють фонди розвитку навчальних закладів. А тому претенденти на голову учнівської обласної ради обирались серед школярів загальноосвітніх шкіл № 11, 12, 16 та 13, - повідомили у прес-службі Фонду.
Кандидати та депутати отримали посвідчення, картки для голосування «За» та «Проти». Окрім цього написали програми розвитку області, представили її перед однокласниками, які сиділи на місцях депутатів обласної ради.
Старшокласники підняли питання соціальної сфери, поліпшення інфраструктури області, екології, медицини, сільського господарства.

Також запропонували свої зміни в освіті – відміну оцінок від першого до шостого класу, накопичувальну систему балів, за якою після закінчення школи вступатимуть у вищі навчальні заклади.

На думку учнів, за гарні оцінки вони можуть отримувати знижки в оплаті за харчування та користування гуртками. Кожен шкільний депутат, прослухавши претендента на голову учнівської обласної ради, у кабінці для таємного голосування зробив свій вибір.
Серед чотирьох кандидатів, якими були Ганна Сірбіненко, Катерина Смаль та Катерина Воронюк, перемогу здобув учень 10 класу ЗОШ №13- Дмитро Романцов. Школяр мріє втілити в життя проект розвитку індустріального парку в Луцьку, прототипом якого є Силіконова долина в Сполучених Штатах Америки.
Після оголошення результатів голосування – Дмитро прийняв повноваження голови учнівської обласної ради і згідно регламенту, який ухвалили депутати, продовжив засідання, де були обрані троє його заступників.
Попереду в учнів робота в профільних комісіях, де вони ухвалюватимуть та голосуватимуть за рішення депутатів. Консультації та приклади проектів рішень усім учасникам конкурсу надають працівники Офісу розвитку кварталу від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Хтозна, можливо, колись ці юні депутати стануть справжніми політиками, адже досвід доповідача у них уже є. Аби цей процес не минув безслідно, всі етапи конкурсу відзняли на камеру, після чого змонтують короткометражний фільм під назвою «Учнівська обласна рада».

Фільм подадуть на спеціальну номінацію «Місцеве самоврядування – це ми!», яка заснована Міжнародним дитячим телевізійним фестивалем «Дитятко» спільно з Радою Європи. Переможці конкурсу поїдуть у Страсбург, аби побачити, як працюють політики Європейського союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
)) Показати IP 27 Травня 2016 19:31
ну і який цього сенс?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus