USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Учнівська обласна рада» презентувала фільм для конкурсу у Харкові

27 Липня 2016 10:44
Два місяці поспіль в рамках програми «Сучасна освіта», яку втілює у життя Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», діяв конкурс «Учнівська обласна рада». У стінах Волинської обласної ради, в період між традиційними заходами, проводилися незвичайні сесії. У кріслах депутатів сиділи школярі, була тут і своя президія.

Про це йдеться на сайті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Депутатами учнівської ради стали учні 4 луцьких шкіл, у яких вже діють фонди розвитку навчальних закладів. Школярі реалізовували проекти під назвою «Стратегія розвитку Волинської області», проводили засідання постійних комісій, затверджували рішення.

Свою роботу депутати Учнівської обласної ради фіксували на відеокамери, а згодом, створили фільм з однойменною назвою.

Фільм подали на конкурс «Місцеве самоврядування – це ми!», що був заснований Міжнародним дитячим телевізійним фестивалем «Дитятко» спільно з Радою Європи.

Днями у конференц-залі «Директорії» відбулася його презентація. На результат клопіткої роботи прийшли подивитися школярі, їхні вчителі, батьки та координатори конкурсу «Учнівська обласна рада».
Під час перегляду фільму діти не стримували емоцій. Вони пригадували та активно обговорювали всі етапи роботи в Учнівській обласній раді. Раділи за учнів й дорослі, які допомагали школярам робити перші кроки у депутатській діяльності. Вони запевняють – на Волині підростає цілеспрямована молодь, яка впевнено йде до своєї мети, і навіть у юному віці вони вже знають чого хочуть досягнути у житті.

«Учнівська обласна рада» дала можливість показати здібності молодих та амбітних. А у фільмі школярі довели, що змінювати рідний край на краще можна у будь-якому віці, головне – бажання.

«Вони знають, як хочуть жити. Знають, як повинно бути. І нам, дорослим, треба брати приклад з них, переймати те позитивне, те світле, що є у них всередині. Діти, з якими я спілкуюсь, запитували, куди нам піти вчитися, щоб потім працювати в адміністрації», – ділиться враженнями роботи з школярами головний менеджер у соціальній сфері ОРК Інна Карманчикова.

Конкурс «Учнівська обласна рада» залишив помітний слід у житті школярів. Зробив їх дорослішими та впевненішими, а головне дав змогу спілкуватися з однодумцями.

Розвиток молоді – один із напрямів роботи Фонду, тому це не останній захід для амбітних учнів.

«Ми зараз думаємо, над тим, як не розгубити активність цих дітей, і залучити нових. Поки що група, яка веде проект, вирішує чи це буде ще один конкурс «Учнівська обласна рада», чи щось нове, але в цьому ж напрямку, – каже координатор програми «Сучасна освіта» Борис Смаль.
Про те, що це тільки початок співпраці між Фондом і школярами, каже і координатор конкурсу «Учнівська обласна рада» Олена Ітані: «Ми чекаємо від вас креативних ідей. Ми маємо схвалення з інших областей, навіть від іноземних партнерів. Під час цього проекту, повірте, кожен із нас, з команди Фонду, отримав набагато більше досвіду від вас та ваших креативних ідей».

На згадку про «Учнівську обласну раду» учням подарували диск із фільмом та світлинами. Окрім того, вручили сертифікати на відвідування різноманітних розваг у місті Луцьку та презентаційні сувеніри .

У разі перемоги створеного фільму у номінації «Місцеве самоврядування – це ми!», 4 представники Учнівської обласної ради – голова та три його заступники – отримають подорож до Страсбургу та електронні гаджети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
текст Показати IP 27 Липня 2016 11:01
Навіщо стільки зображень усі й так з недолугим ракурсом
Таня Показати IP 27 Липня 2016 15:56
Молодці! Ви наше майбутнє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus