USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вперше у світі: держава, що тоне, готується до переїзду

30 Листопада 2021 23:38
Держава Тувалу в Океанії першою у світі переїде на іншу територію. Причиною цього рішення є зміна клімату, через що Тувалу почало тонути.

Про це пише Кореспондент з посиланням на Лента.ру.

На початку листопада глава МЗС Саймон Кофе записав відеозвернення для кліматичного саміту ООН, стоячи по коліна у воді.

За словами Кофе, через глобальне потепління територія острова буде затоплена світовим океаном і жити на ній буде неможливо. У зв’язку з цим, прораховуючи найгірший випадок, влада зважилася на повний переїзд.
А тим часом продовжують будувати бар’єрні стіни для блокування води з океану.

Читати ще: Вчені заявили про критичну ситуацію зі зміною клімату: кількість стихійних лих зростає

Також влада працює над тим, щоб інші країни визнали Тувалу, навіть коли вона залишиться без території.

Крім того, чиновники розробляють технологію для створення «цифрової нації», яка дозволить місцевому населенню «бути разом» незалежно від їхнього розташування. Зокрема, Тувалу хочуть оцифрувати усі культурні знання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олесь Показати IP 1 Грудня 2021 07:54
Люди в тому Тулалу борються за те щоб зберегти культуру своеї нації , щоб потопивши землі океан нерозйеднав націю людей а навпаки всі пораховані і всі в одній общині . Така нація заслуговуе визнання борячись за свої цінності і культуру не словами а ділом до останнього ще й дамбу будуйуть . А ми кидаемо все і до поляка ябко біжемо збирати а дома та хай як прийдеться , бібліотеки позакривати , початкові школи по селах закрити хай неуками ростуть ті діти .... жалко шо в нас не Тулулу в головах а вітер свище.
до Олеся Показати IP 1 Грудня 2021 10:03
Олесю, а до москалика не біжимо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus