USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Вперше за сто років в Єрусалимі закрили храм Гробу Господнього

26 Лютого 2018 14:56
Християнські лідери в Єрусалимі закрили храм Гробу Господнього, збудований на місці, де, як вважають християни, Ісус був розіп’ятий, похований та воскрес. Таким чином священики протестують проти плану Ізраїлю оподатковувати їхню комерційну власність, інформує Радіо Свобода.

У спільній заяві 25 лютого лідери, які несуть відповідальність за святиню, назвали дії держави Ізраїль «систематичною кампанією зловживання» та безпрецедентною атакою на християн у Святій Землі.

«На знак протест, ми вирішили вдатися до цього безпрецедентного кроку й закрити храм Гробу Господнього. Цей огидний законопроект... якщо його буде схвалено, може уможливити експропріацію земель церков», – ідеться в спільній заяві патріарха Єрусалиму Теофіла Третього та інших ієрархів.

Вони не вказали, як довго вони планують залишити закритим храм Гробу Господнього.

Цей храм є однією з головних святинь християн. Зокрема, з цього місця до великодніх богослужінь до християнських церков усього світу доправляють Благодатний вогонь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Як? Показати IP 26 Лютого 2018 15:08
Теофіла третього? Можливо ви мали на увазі Феофіла?
Жека Показати IP 26 Лютого 2018 15:48
Таким чином священики протестують проти плану Ізраїлю оподатковувати їхню КОМЕРЦІЙНУ власність

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus