USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинських бійців ДУКу благословили на захист Вітчизни

6 Грудня 2014 23:23
Ще одна група бійців 3-го батальйону Добровольчого українського корпусу відправилась боронити Україну на схід сьогодні, 6 грудня. Вояків проводжали рідні, побратими та священнослужителі.

На ротацію відбули як новачки, які пройшли підготовку, так і досвідчені бійці, ті, які протягом не одного місяця уже там були - зокрема, боронили аеропорт Донецька і село Піски поблизу летовища. Серед інших, завтра знову візьме зброю до рук 22-річний ковельчанин Павло.
Попри те, що хлопець в бою під аеропортом отримав поранення під час обстрілу, налаштований він рішуче. Каже, що його чекають побратими:

«Там зараз тримають оборону хлопці, які декілька місяців вже дому не бачили. Потрібно їх замінити, щоб і вони мали можливість побачити рідних».

Юного кіборга теж чекають вдома – сестра і мама дуже переживають за нього, проте, розуміють та поважають вибір хлопця.

Павло зізнається, що нині донецький аеропорт залишається найгарячішою точкою бойових дій – обстріли там не припиняються ні на хвилину. До того ж, захисники Вітчизни тримаються з останніх сил практично без умов – в них немає ні тепла, ні води, ні стабільного харчування.
Юнак каже, що останнє, що додає чоловікам сили боронити рідну землю – це адреналін і сила духу.

ДИВИТИСЬ ФОТО, ЯК «КІБОРГИ» ОБІГРІВАЮТЬСЯ І ГОТУЮТЬ ЇЖУ В ТЕРМІНАЛІ АЕРОПОРТУ

Не менш бадьоро налаштований і 30-річний Сергій. Чоловік стверджує, що настрій виключно «на перемогу»:

«А як по іншому? Ми ні на кого нападали, а просто боронимо свою землю, тому і правда на нашій стороні».

На запитання про те, чи боїться чоловік повертатись в те пекло, він відповідає, що людина звикає до всього – в тому числі і до страху.
Разом з тим він зазначає, що деякі українці дарма тішать себе ілюзіями – на сході триває ніяке не АТО, а повномасштабна війна.
Вояки Добровольчого українського корпусу відправляються на схід не з пустими руками – у складі автоколони, яка взяла курс на Піски пізно ввечері, повністю завантажений бус з провізією. Їх, зі слів волонтера ДУКу Василя, зібрали жителі сіл Торчин та Смолигів - місцеві жителі приносили продукти для вояків у спеціальні пункти збору.
Добряче допомогли батальйону і благодійники з фону «Мобілізація добра» спільно з ГО «Лівий берег» - організації презентували захисникам Вітчизни потужний пікап, який відпетер служитиме у зоні АТО в якості транспортного засобу.
Та не менш важливими, ніж продукти, спорядження чи навіть зброя, є обереги. Хто б міг подумати, що серйозні чоловіки, які кожен день ризикують життям заради нашого миру, так розчулено можуть притискати до грудей дитячі малюнки.
Зокрема, цього разу їх збирали у торчинській школі серед її учнів.

Воїнам в дорогу подарували ляльки-мотанки, які з давніх-давен в Україні були оберегами від всіх бід і нещасть.
Їх лучани виготовляли під пильним керівництвом відомої майстрині Галини Черниш. Також кожному з «кіборгів», які боронять донецький аеропорт, вручили православні обереги – хрестики та пояси з молитвами про захист.
Благословили на добрі діла і священнослужителі. Як зауважив протоієрей отець Юрій, це великий подвиг – вирішити ризикнути своїм життям заради співвітчизників.
«Вас до цього ніхто не змушував. Ви самі вирішили стати на захист рідної землі, а це великий подвиг. Ви ризикуєте своїм життям там, аби ми могли спокійно спати тут. А тому не слід думати що, мовляв, якщо не говорити про проблему, то вона вирішиться сама собою – навпаки, стане лише гірше. Тому потрібно щоб люди цінували те, що ви робите для нас», - зазначив під час проповіді святий отець.

Останні затяжки перед довгою дорогою - і перші автомобілі колони рушають в ніч. За ними – наступні, яких проводять родичі та близькі аплодисментами та повітряними поцілунками. А вже за якусь добу ці герої знову візьмуть до рук зброю для того, щоб вберегти Україну від нападів ворога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Українка Показати IP 6 Грудня 2014 23:40
Хай береже вас Бог!
Тарас до Українка Показати IP 7 Грудня 2014 11:43
!3 дійсно добровольців,Слава героям!, а для такої гучної назви як ДУК щось похожк на показуху, а не реальну силу.
лучанка Показати IP 6 Грудня 2014 23:44
З Богом хлопці!!!
Волинь моя Показати IP 7 Грудня 2014 00:25
Бережіть себе. Слава Україні!
Дончанин Показати IP 7 Грудня 2014 00:37
Удачи, мужики! Прогоним вместе эту нечисть с нашей земли! Слава Украине!
Анатоль до Дончанин Показати IP 7 Грудня 2014 10:59
Сильно ти протролила того дончанина! Наталко-ти найкраща!
Патріот Показати IP 7 Грудня 2014 10:57
Від тих клоунів-правосєков Україні тільки одна біда! Правоссєкі то їдуть, через три дні їх вже зустрічають з музикою, сьогодня їх знову благословляють щоб завтра знов радісно зустріти у Луцьку! Цирк правосєкі устроїли! А воює тільки Армія!
Українка до Патріот Показати IP 7 Грудня 2014 11:41
Я б на твоєму місці рота трохи прикрила! Хлопці їдуть в саме пекло, коли ти сидиш дупою на теплому диванчику у теплій квартирі?! Ті хлопці, що поїхали минулого разу, вже в зоні АТО більше місяця. А ці, що поїхали зараз їм на заміну, будуть святкувати Новий рік та Різдво не дома з сім'єю, а у Пісках... Тому май повагу і не говори зайвого, якщо не володієш інформацією!
Панас до Українка Показати IP 7 Грудня 2014 15:28
Не будь такою вумною, бабо!
Українка до Панас Показати IP 8 Грудня 2014 00:32
Я знаю про що я говорю! Тому можу дозволити собі "повумнічати"!
Анонім Показати IP 7 Грудня 2014 11:40
якось не тойво хлопці, на хрестиках то "по русскі" написано
Дончанин до Анонім Показати IP 7 Грудня 2014 11:57
Был один "свидомый" стрим, когда штурмовали, если не ошибаюсь, какую то прокуратуру. Так вот, все время там разговаривали на мові, окромя действительно напряженной ситуации, во время которой перешли в своем общении на русский. По окончанию этой ситуации снова вернулись на мову. PS. Надеюсь, понимаешь, что я и не пытаюсь издеваться над украинским языком либо над его использованием.
скарп Показати IP 7 Грудня 2014 22:34
панасу. рот закрив би гнидо. шуруй звідси на свою расєю.
Дубовим Показати IP 8 Грудня 2014 10:49
Не чіпайте мову,а будьте людьми і патріотами України!!!.На передовій за Україну воюють воїни різних національностей і розмовляють на різних мовах!!!
Галя до Дубовим Показати IP 8 Грудня 2014 15:31
А я думала, що вони за олигархiв воюють, а не за Украiну....за Коломойського...за Порошенко....за Таруту...за Ахметова....чи не за них?
123 до Галя Показати IP 9 Грудня 2014 19:21
ці хлопці воюють за Україну , без виплат, без статусів, і їхні жінки і діти живуть на мізер і не скаржаться. А таку ахінею писати, мабуть соромно! Вони справжні ГЕРОЇ
Українка до Галя Показати IP 9 Грудня 2014 22:46
Оце ти придумала! Не знаю як інші солдати на Сході, але ДУК воює не за олігархів! Їх ніхто не спонсорує! Навіть держава не здійснює ніяких виплат... Вони самі купують собі одяг та все необхідне для війни, дещо отримують від волонтерів, лишають вдома сім'ї та діток і їдуть, бо вважають це своїм обов'язком перед державою, а не перед порожніми людьми з великим гаманцем!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus