USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Всі налаштовані на перемогу: у Луцьку за Кубок міського голови змагаються 9 баскетбольних команд. Фото

26 Червня 2023 09:30
В обласному центрі Волині стартував баскетбольний Кубок міського голови, за який змагаються дев’ять команд. Спочатку колективи, в складах яких є чимало професійних баскетболістів, зіграють кожен з кожним, після чого відбудеться плей-офф.

Турнір стартував в спорткомплексі Волинського національного університету імені Лесі Українки матчем між «MOJO» та «Розбишаками». Окрім них, за Кубок міського голови змагаються «Laviss», «Є Бінго», «Кажани», «МКБ Group», «SlamCity», «BMGroup» та команда ДЮСШ №4, яка у стартовому турі відпочивала.
Віце-президент Федерації баскетболу Волині Дмитро Чайковський у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів, що організувати турнір та зібрати такий пул команд вдалося завдяки сприянню міської ради.

«Дивлячись на склад команд, я бачу, що протягом літа нас очікує запеклий турнір. Ігри будуть дуже конкурентними, адже всі налаштовані на перемогу. Матчі будуть проходити швидко, тому команди гратимуть зібрано, бо часу на розкачку в них не буде – вони матимуть лише дві чверті. У плей-офф виходять вісім команд. Чим вище команда буде у турнірній таблиці, тим легше їй буде в іграх на виліт. Тому буде додатковою мотивацією для команд добре грати на першому етапі. До того ж, для переможців є мотивація і від міського голови»,– зазначив Дмитро Чайковський.
У турнірі беруть участь не лише команди з Луцька, є колектив з Нововолинська, команда «SlamCity» зібрана з луцьких та ковельських баскетболістів. Також за Кубок змагатиметься команда з Рівного «Laviss». Темною конячкою, на думку Дмитра Чайковського, є колектив «Є Бінго», який зібрав Дмитро Швагринський. За цю команду грають представники бізнесу, зокрема президент «Старого Луцька» Олексій Мельник.
Як зауважив директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий, Кубок міського голови показує, що у Луцьку баскетбол розвивається та популяризується.

«На баскетбольних турнірах у Луцьку завжди велика кількість команд. Також ми тішимося, що в місті є команда Суперліги. Хочеться подякувати й тренерам, які працюють у спортивних школах та виховують поповнення для «Старого Луцька». Наші захисники прославляють Україну зараз, захищаючи нас від ворога. Сподіваюся, що наші спортсмени показуватимуть не гірші результати на міжнародній арені», – сказав Володимир Захожий.
Регламентом турніру передбачено, що ігри відбуватимуться на баскетбольному майданчику на вулиці Глушець. Але у разі несприятливих погодних умов матчі переноситимуть в спорткомплекс ВНУ.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сарк Показати IP 26 Червня 2023 13:34
Золоті , заброньовані від мобілізації, без них Україна не проживе ...
Вболівальник Показати IP 29 Червня 2023 20:53
Поясніть. Що це?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus