USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Встановлюють, чи законне будівництво на території собору у Луцьку

25 Грудня 2015 17:08
Будівництво, яке розгорнули поблизу Свято-Троїцького собору, стурбувало лучан.

У п’ятницю, 25 грудня, у Луцьку громадські активісти, краєзнавці, депутати призупинили будівельні роботи, які велися на території Свято-Троїцького кафедрального собору, а саме на кладовищі, яке входить в охоронну зону пам’ятки національного значення.

На кладовищі був виритий котлован та залиті бетонні сваї.

Краєзнавець, представник Комітету захисту національної спадщини Ігор Левчук викликав на місце слідчо-оперативну групу поліції та Держархбудінспекцію, щоб зафіксувати правопорушення. З його слів, це історичне кладовище, яке входить до об’єкту культурної спадщини, - повідомиили у прес-службі «Народного контролю» Луцька.

«Будь-які роботи, які ведуться на кладовищі, класифікуються як наруга над могилою. Нанесення шкоди культурної спадщини є кримінальним злочином», - переконаний краєзнавець Левчук.

Робітники не пояснили, що вони будують, лише розповіли, що на роботу їх найняв отець Володимир.

Представник Держархбудінспекції зазначив, що будуть встановлювати замовника будівництва та складуть акт перевірки протягом п’яти днів.

«Якщо забудовник не надасть дозвільних документів, тоді буде складений протокол і буде винесена постанова про штрафні санкції», - пояснив він.

Голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Віталій Собко не зміг надати коментарів, оскільки не знає, що там будується.

«Я лише сьогодні вранці побачив, що там щось будується. Буде на місці владика Михаїл, я до нього підійду, розкажу про все і з'ясую, що відбувається», - прокоментував він.

Депутат Луцькради Павло Данильчук повідомив, що з його сторони буде контроль над цією ситуацією.

«Закон один для всіх, і не має різниці чи це церква чи інша структура. Ніхто не виступає проти церкви, просто нехай беруть відповідні дозволи та діють в рамках чинного законодавства», - говорить Данильчук.

Також громадські активісти зафіксували, що під монастирем Бернардинів теж ведуться будівельні роботи. На думку краєзнавців, вони є незаконними. В підземеллі риють тунель аж до Театрального майдану.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
віра Показати IP 25 Грудня 2015 17:24
Це гріх..... Наруга над могилами. Сьогодні католицьке різдво.Як це священнослужителі не знають ,що будуеться!
Анонім до віра Показати IP 25 Грудня 2015 18:33
Мишко включив дурника... і думає, що все можна (((
))) до Анонім Показати IP 26 Грудня 2015 15:46
йому хіба не можна? це ж не якийсь ворожий московський піп. це свій, ісконний. а це все проіскі путіна і москви. а, і гундяєва. і мав зінкевич всі ваші воплі в одному місці.
Капець Показати IP 25 Грудня 2015 22:11
Люди!!!!!!! На ваших очах плюндрують вашу історію. Там розриті могили православних і католиків. Саме час православним і полякам дати ноту протесту цим ряженим михаілам і оточенню. Чи святотатство і наругу можна узаконити?
Оце- михаіл Показати IP 26 Грудня 2015 03:11
Свого часу спалив памятку-старе приміщення семінаріі, вивіз кістки монахів з територіі собору до парку які там Златогорський позбирав та з Романюком потім думав де іх похоронити. Михаіл нічим не переймається. До прикладу на пр. Волі будують з його благословеня храм просто втиснувши палі у могили, без переносу і рятівних археологічних робіт. Коли ж Златогорський намагався преподобного настоятеля переконати, що так не слід робити,то той дав непреподобну відповідь: бажаю вам проводити розкопки в Папуа Новій Гвінеі. І тепер нові папуаси в рясах з шабашниками риють територію собору та площу Лесі. А це територія цвинтаря. Пізніші надгробки з рештками були перехоронені, давніші рештки без надгробків так і залишилися в землі під час реконструкціі площі. А михаіл іх і там дістав. Тепер причетні до копання брешуть -аж не знають що брехати-хай головний збреше(михаіл) -то будем знати шо то копають... Ось таку "Папуа Нову Гвінею" маємо в центрі Луцька. Дикуни в пам'ятці це катастрофа для міста.
Правоохоронці Показати IP 26 Грудня 2015 03:19
По периметру підземного підкопу разом із МНсниками мають охороняти межі можливого провалля задля того, щоб застерегти, вберегти та врятувати наівних лучан від небезпеки провалитись!
Глас божий Показати IP 26 Грудня 2015 10:05
Це грубе порушення З У "Про охорону культурної спадщини" керівництвом Волинської єпархії КП УПЦ. Це невиконання своїх прямих обов" язків Луцькою міською радою, управлінням культури Волинської ОДА, інспекцією будівельного контролю. Прокуратура міста, міліція шукає і не може, бо і не хоче, себе знайти. Влада міська в рік мавпи буде себе вести, як та мавпа на малюнку: заплющила очі, затулила рота, заткнула вуха - плата за вибори, за гріхи. А самі служителі церкви порушили як мінімум три з десяти заповідей Закону Божого. Quo vadis?
Мирянин Показати IP 26 Грудня 2015 12:05
І що, громадо, можна довіряти душу таким душпастирям? Чи є потреба говорити про таїнство сповіді, про спокуту гріхів перед такими духовними поводирями?Для них же " темнота - друг молодежи". Лукавство у різдвяні свята, комерціалізація віри, двуликість.Та Ісус Христос повиганяв торговців з храму, а в нас - гендель на похованнях, монумент собі любимому і святому. Простий люд більш праведний і набожний, ніж святі отці. Кому довіритись, де правда?Своїми вчинками спонукають до атеїзму. Чим ви від комуністів відрізняєтесь?
Аня Показати IP 26 Грудня 2015 18:00
А кажуть там нову кав"ярню роблять в підземеллі
Антикорупція Показати IP 26 Грудня 2015 21:57
Ох і задав задачу михаіл міській, обласній владам та правоохоронним органам. Це ж треба шось придумати, бо по закону Украіни те що зроблене це кримінал. Ось і будуть всі втягнуті в цей скандал гілки влади тест згідно чинного законодавства проходити... Взагалі новітня та давня історіі світу знають щось подібне? Слід номінувати михаіла за підкоп до книги рекордів Украіни як громадянина який вчить жити по Божому але сам живе без законів, правил і докорів совісті. Як це ще йому героя Украіни не дали. Він же прославив луцьк в такий спосіб на цілий світ. Це ж додумалися викинути покійників знайдених при прокладанні тунелю, щоб потім на місці покійників кавку пити і пивко. Креатив . Хеловін відпочиває. Вже сувоі тори президент повернув Ізраілю. То може поверне Польщі луцький собор поки михаіл все незнищив? І доки це буде в центрі обласному показово безкарно зневажати чинні закони? Шановні гілки влади готуйтеся до відповіді перед Богом і людьми. Михаіл ділами довів що він не з Богом і людьми. А ви з ким?
124--- Показати IP 27 Грудня 2015 00:16
а копачі-горе-будівельники ! нічого НЕ БОЇТЕСЬ ?? попитайте тих, хто в 70-х руйнував і копав на Меморіалі, попитайте в тих, хто руйнував у 30-х.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus