USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вугілля в обмін на паспорт РФ: окупанти на захоплених територіях вигадали нову схему

12 Січня 2024 15:22
Російські загарбники продовжують вишукувати способи, щоб змусити українців на тимчасово окупованих територіях отримувати паспорти РФ. На окупованій частині Херсонщини власникам російських аусвайсів обіцяють видавата пільгове вугілля.

Ті українці, які не мають можливості придбати паливо самостійно і відмовляються від російського громадянства – фактично приречені на холодну смерть. Про це повідомили у Центрі національного спротиву, пише Obozrevatel.

Російські окупанти у намаганнях змусити українців в окупації отримувати паспорти РФ, пробили чергове дно. Нині їх шантажують можливістю пережити зиму.
«На ТОТ Херсонщини росіяни видають пільгове вугілля, але лише за наявності російського паспорта. Таким чином, українці без паспорта, які не мають змогу придбати собі паливо самостійно, приречені на холодну смерть», – зазначено у повідомленні.

Читати ще: Окупанти погрожували дитбудинком: Україна повернула з Херсонщини 12-річного хлопця, в якого померла мама

Ситуація ускладнюється тим, що окупанти не забезпечили життєдіяльність захопленої частини регіону: під час морозів значна частина населених пунктів, передовсім сіл, позбавлені електроенергії, тож не мають альтернативних способів зігрітися узимку.

«Проте росіяни навіть цю ситуацію цинічно використовують для своїх планів змінення демографічної ситуації в регіоні», – зазначили у ЦНС.

У ЦНС зазначили, що росгвардія після ЗС РФ є другим за важливістю компонентом російських окупаційних військ. Члени цього формування виконують роль тилових загонів придушення цивільного спротиву. Крім того, до їхніх обов’язків входить проведення фільтраційних заходів серед цивільного населення та виявлення учасників підпілля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus