USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Вулиці наповнені криками». На Гаїті стався землетрус: 304 людини загинули, понад 1800 поранені

15 Серпня 2021 09:25
Вчора на Гаїті стався потужний землетрус, в результаті якого загинули не менше 304 людей, а понад 1800 отримали поранення.

Про це повідомляють Ліга.Новости з посиланням на BBC.

Влада країни говорить, що землетрус магнітудою 7,2 бала завдав великої шкоди, там оголошено надзвичайний стан на місяць.
Епіцентр землетрусу знаходився в 12 км від міста Сен-Луї-дю-Суд. Поштовхи відчувалися в густонаселеній столиці країни Порт-о-Пренс, що знаходиться приблизно в 125 км від епіцентру. США санкціонували негайну реакцію, щоб допомогти Гаїті, і кажуть, що вони будуть працювати над підтримкою зусиль з оцінки збитків та допомоги постраждалим.
Архідиякон Абіад Лосама, який є головою церкви в одному з постраждалих міст, сказав NYT, що вулиці наповнені криками: «Люди шукають близьких або ресурси, медичну допомогу, воду».

Геологічна служба США повідомила, що цей землетрус потужніший, ніж той, що вразив Гаїті в 2010 році, в результаті якого загинули від 220 000 до 320 000 чоловік. Країна до сих пір відновлюється після нього. Однак цей землетрус стався в менш густонаселеній частині країни. Зараз кількість загиблих складає 304 людини, але оцінити точну кількість жертв неможливо. Передбачається, що їх буде більше.

Як ми писали, На Гаїті в суботу, 14 серпня, стався землетрус магнітудою 7,2. Унаслідок землетрусу зруйновано будинки, є повідомлення про загиблих.

Також Гаїті переживає політичну кризу через нещодавнє вбивство президента Жовенеля Моіза. В його результаті в країні утворився вакуум влади, який зробив її дисфункциональною і погано підготовленою до стихійних лих, тому більша частина першої інформації про землетрус надійшла з соцмереж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рауль Показати IP 15 Серпня 2021 10:11
Жаль пострадавших под завалами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus