USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вулицю Кривий Вал у Луцьку хочуть відремонтувати за майже 5 мільйонів

18 Жовтня 2016 16:11
Депутат Луцької міської ради, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук готує звернення до міського голови з вимогою скасувати тендер щодо капітального ремонту вулиці Кривий Вал та відмінити «абсолютно недоречний, невиправдано дорогий і невчасний ремонт вулиці Кривий Вал».

Про це обранець громади написав у себе на сторінці у Фейсбук.

Головна мотивація скасування тендеру щодо ремонту вулиці Кривий Вал – це завищена вартість робіт, а вона, згідно з попередніми розрахунками, становитиме 4,7 мільйона гривень.

Для прикладу, Ігор Поліщук вивчив договори капітального ремонту вулиці Лесі Українки у Луцьку за 8 мільйонів гривень, і згідно з розрахунками депутата, вартість цих робіт могла б бути у рази меншою. Факти цього він наводить у своєму дописі:

«Декілька фактів про так званий капітальний ремонт частини вулиці Лесі Українки (від Театрального майдану до перехрестя з вулицею Кривий Вал) в контексті оголошеного тендеру на ремонт вулиці Кривий Вал за 4,7 мільйона гривень.

Дослідивши договори щодо капітального ремонту вулиці Лесі Українки, та, детально проаналізувавши кошториси, виявилося наступне: здійснивши необхідні розрахунки, вийшло, що вартість вкладання 1 метра квадратного бруківки, згідно кошторису, складає 1 043 гривні. В цю вартість входить демонтаж старої плитки, лотків та основи та вкладання нової бруківки з влаштуванням основи та водостічних лотків.

Варто відзначити декілька цікавих моментів. Під час ремонту використовувалися важкі чавунні люки з допустимим навантаженням до 25 тонн за 4255 гривень за штуку. Для чого на пішохідній вулиці люк з допустимим навантаженням до 25 тонн – незрозуміло?! Але менше з тим. Детально дослідивши ринок знаходжу схожий або аналогічний важкий чавунний каналізаційний люк KCU 71 c250 (з замком) з таким же навантаженням до 25 тонн по 2 054 гривні за штуку. Простіші люки взагалі коштують приблизно по 1500-1700 гривень за штуку.

Також під час ремонту використали лотки водостічні типу ДМ 300 по 3979 гривень за штуку. Перевіривши характеристики таких лотків, виявляється, що сферою їх застосування є промзони, транспортні термінали та автомобільні магістралі. Доцільність їх використання на невеликій пішохідній вулиці є доволі сумнівною.

Провівши розрахунки щодо середньоринкової вартості вищевказаних робіт із застосуванням адекватних для цієї вулиці лотків, вийшло, що 1 метр квадратний бруківки можна було б покласти за 597 гривень (в вартість також входить демонтаж старої плитки, лотків та основи та вкладання нової бруківки з влаштуванням основи та водостічних лотків).

Але є ще одна цікава деталь. Під старою плиткою вже була основа (пісок, щебінь). Декілька спеціалістів в галузі вкладання бруківки запевняють, що стару основу можна було підсипати, вирівняти і вкладати на неї нову бруківку. За умови використання старої основи з вирівнюванням і підсипанням вартість 1 метра квадратного знизилась би приблизно до 400 гривень. Знову ж таки, виникає запитання, куди поділась стара основа (щебінь, пісок)? Таким чином, 1 м. кв. міг би коштувати в 2,5 рази дешевше. У когось може виникнути запитання, для чого я провів усі ці розрахунки, якщо ремонт фактично завершений.

А для того, щоб не допустити такої ж ситуації по капітальному ремонту вул. Кривий Вал за 4,7 млн. грн., тендер на який вже оголосили. Адже, очевидно, що підходи під час капітального ремонту цієї вулиці будуть такі ж як і під час ремонту вулиці Лесі Українки.

А тому готую звернення на міського голову з вимогою скасувати тендер по капітальному ремонту вулиці Кривий Вал та відмінити абсолютно недоречний, невиправдано дорогий і невчасний ремонт вулиці Кривий Вал.

Усіх депутатів міської ради, незалежно від фракційної і партійної приналежності, закликаю приєднатись до підписання такого звернення з метою запобігання дерибану коштів міського бюджету!», - йдеться у дописі Ігоря Поліщука.

Нагадаємо, щодо проекту реконструкції вулиці Лесі Українки виникає чимало запитань. Зокрема, лучани сумніваються в доцільності зрізання дерев, заміни ліхтарів, яким лише п’ять років, суперечки викликає використання історичної «трилінки».

Особливо містян вражає вартість ремонтних робіт на цій вулиці, протяжністю 200 метрів, що становить 8,1 мільйона гривень. Багато хто вважає, що це нонсенс – витрачати таку суму на оновлення центральної вулиці, в той час як на багатьох віддалених від центру міста вулицях набагато гірша ситуація – з дорожнім покриттям, освітленням тощо.

Нагадаємо, на ремонт вулиці не оголошували тендер і об’єкт поділили на частини. При цьому, згідно з законодавством, дробити об’єкти на менші частини для уникнення тендерних закупівель, заборонено.

Ремонтом вулиці Лесі Українки зацікавилися правоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Борис Показати IP 18 Жовтня 2016 16:27
Кожного дня ходжу цією вулицею.Вийшло гарно...,але длрого..,але ж гарно.., але ж і догого! А чи якісно? Це головне. Яка гарантія на проведені роботи ? Якщо 20 років - то нехай буде і 8 мільйонів. В скільки обійшовся театральний майдан ? Ба там буківка вже посипаласью За чий кошт там її будуть поновлювати - за кошти виконавця робіт чи знову міського бюджету?
олег Показати IP 18 Жовтня 2016 16:54
наш хер.овник коля з підлабузником тарасиком за відкат і за 10 лямів поремонтують що завгодно! гроші то народні!
Василь Показати IP 18 Жовтня 2016 17:11
Коли вже Романюк і Яковлев нажеруться...?
олег до Василь Показати IP 19 Жовтня 2016 08:36
такі нікои не наїдаються!
фін інспектор Показати IP 18 Жовтня 2016 17:13
Поліщук тут прав а якщо копнути глубше то ще більше буде абсурдних ситуацій за які платять гроші платників податків
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2016 18:30
Вони вже навіть не шифруються... після децентралізації на місцях залишається стільки грошей що смакота перога покриває ризики
Тетяна Показати IP 18 Жовтня 2016 19:07
А є вулиці в Луцьку, де ніколи не було асвальту. А на ремонт ТАМ нема коштів. І люди ходять, просять відремонтувати, збирають підписи, а влада кормить фальшивими обіцянками. Соромно за таку владу.
Читач Показати IP 18 Жовтня 2016 19:48
Прогноз тут один - або буде дорого, або нічого не буде взагалі (буде срач). Оце "нічого не буде" в Україні вже є з 1991 року.
Гг Показати IP 18 Жовтня 2016 22:15
Фонтан в центрі коли зроблять?
Анонім до Гг Показати IP 18 Жовтня 2016 23:25
Цю лоханку кравицьког треба зрівняти з асфальтом фу ти з плиткою.
Юл до Гг Показати IP 19 Жовтня 2016 16:37
і туалет ?? щоб не ребе було заходити на ТРЕТІЙ поверх в .ЦУМ
анжела Показати IP 20 Жовтня 2016 11:12
А для чого робити в місті громадський туалет. Там же не відмиють стільки грошей, як з ремонту дороги. Романюк з яковлевим хочуть встигнути ще нагребти, вже ж ім недовго залишилось. Дуже підла людина. йому все повертається. а Яковлев просто балабол. нехай краще проведе скорочення в міській раді. жкп не відстоює, а відстоює інші фірми. жкп не треба, а департамент ЖКГ, управління ЖКГ треба. Кого вони будуть контролювати.
савка Показати IP 20 Жовтня 2016 11:18
ІМ НЕ треба контролювати, ім треба мати своіх людей, ото і буде Яковлев пропихати свої фірми . щоб брали кредити на ніби то ремонт житлових будинків, а все опиниться у іхніх кишенях. ДІЙСНО нехай поскорочують міську раду, а то по кількості людей вона нагадує Верховну раду, таку ж бездіяльну.
працівник ЖКП Показати IP 20 Жовтня 2016 11:24
Нам дають повідомлення про можливе скорочення, а що робить управління ЖКГ. ТО ж Є департамент ЖКГ, ЯКИЙ ТЕ Ж НЕ ХЄРА НЕ РОБИТЬ. Куди піти на роботу майстрам ЖКП, які вже пропрацювали по 15 років.Про це не думає мер і його заступники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus