USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тест для нового прокурора: ремонтом вулиці Лесі Українки зацікавилися правоохоронці

19 Серпня 2016 15:24
Поки Луцька міськрада замовчує поділ 8-мільйонного ремонту центральної вулиці, прокуратура області розпочала два кримінальні провадження щодо реконструкції вулиці Лесі Українки.

Так, прокуратура області має з’ясувати, чи правомірно влада міста розділила об’єкт, вартістю 8 мільйонів гривень, на частини, обійшовши законодавство щодо регулювання державних закупівель.

Інформацію про відкриття провадження Інформаційному агентству Волинські Новини підтвердили у прокуратурі області.

Нагадаємо, кошторис по ремонту вулиці Лесі Українки розділили на декілька об’єктів таким чином, щоб уникнути тендерної процедури при закупівлі товарів та послуг. Ділянку, яка підлягає реконструкції, поділили на частини, вартість виконання робіт на яких відповідно складає суму меншу, ніж один мільйон п’ятсот тисяч гривень. Таким чином, тендер на ремонтні роботи, вартістю 8 мільйонів гривень, так і не проводився.
ЧИТАТИ ЩЕ: РЕМОНТ НА ЛЕСІ УКРАЇНКИ: 8 МІЛЬЙОНІВ НА 200 МЕТРІВ ВУЛИЦІ, БЕЗ ТЕНДЕРА

Під час чергового 11-го засідання сесії Луцької міської ради, 27 липня, депутат Борис Смаль у своєму запиті вказав, що відповідно до ЗУ «Про здійснення державних закупівель» замовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів або застосування цього Закону.

Відтак він просив надати інформацію про обставини, за яких допущено вищезазначені порушення норм Закону України «Про здійснення державних закупівель», та про посадових і службових осіб, що їх вчинили. Але міська влада знову дала формальну відписку.
На пряме питання депутата, чому вулицю Лесі Українки поділили на відрізки, і як результат, роботи за 8 мільйонів гривень здійснюються без тендеру, депутат міськради відповіді так і не отримав.

«Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради укладено договори на виконання робіт з капітального ремонту об’єктів. Сума кожного договору не перевищує мільйон 500 тисяч гривень, а, відповідно, не потребує проведення державної закупівлі», - йдеться у відповіді. Ані про причини поділу об’єкту, ані про ініціаторів та виконавців цього рішення – у відписці ні слова.
До слова, під час ток-шоу «Протилежний погляд» на телеканалі «Нова Волинь», на аналогічні запитання депутата Ігоря Поліщука, перший заступник міського голови Тарас Яковлев відповіді також не надав.
Проте, дії посадовців Луцької міської ради потрапили у поле зору працівників прокуратури, які відкрили 2 кримінальні провадження щодо реконструкції вулиці Лесі Українки і призначили низку експертиз. ІА Волинські Новини направило, своєю чергою, інформаційний запит на ім’я прокурора області, аби з’ясувати подробиці провадження. Ця справа може стати лакмусовим папірцем для визначення ступеню політичної нейтральності та незаангажованості нового прокурора Волині, залежно від того, наскільки ретельно буде розслідуватися провадження.
Нині ж на вулиці, яку обіцяли реконструювати до Дня Незалежності України, тривають ремонтні роботи. Щоправда, лучани сумніваються, чи вдасться завершити ці роботи в термін, а головне, чи якісно вони будуть виконані, зважаючи на поспіх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
ольга Показати IP 19 Серпня 2016 15:37
Бруківка улаштована жахливо!!!! по всім нормам!!!!!
Корінний лучанин Показати IP 19 Серпня 2016 15:41
І ПРАВИЛЬНО ЗРОБИЛИ. ЩО ЗАЦІКАВИЛИСЬ! ТАМ КОРУПЦІЄЮ І ВІДМИВКОЮ ГРОШЕЙ , ВИБАЧТЕ, АЖ СМЕРДИТЬ. І ДО РЕЧІ, ЧИ ДОЦІЛЬНО ТАМ ТРЕБА ПРОВОДИТИ ОКОЗАМИЛЮВАЛЬНИЙ РЕМОНТ КОЛИ ІСНУЮТЬ БІЛЬШ НАГАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ У ЛУЦЬКУ, ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ ТЕРМІНОВОГО ВИРІШЕННЯ. РОБОТИ У ПРОКУРАТУРИ ПО ЛУЦЬКУ ВИСТАЧИТЬ! КОРУПЦІЯ СИДИТЬ У МІСЬКРАДІ .
777 Показати IP 19 Серпня 2016 15:42
Яковлев з відкату викроїть і все норм буде.
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2016 15:45
Якісно, якісно... Якби ж якусь шліфмашину запустити по ній, то можна було б і ходити по тій вулиці, а так взуття ну дуже шкода.
дідо Показати IP 19 Серпня 2016 15:54
Деяким депутатам нема чим зайнятися. Знову прокуратура нічого не знайде.
Яковлєв Т. Показати IP 19 Серпня 2016 16:21
Як котів розвів жителів міста, гиииги ))))))). Покращення!
777 Показати IP 19 Серпня 2016 16:42
Романюк озвучив цифру 6000$ за дерево липи.Може краще потратити їх на реабілітацію воїнів АТО ?
777 Показати IP 19 Серпня 2016 17:16
Радники мера , загляньте в магазин сад-огород,епіцентер,нова лінія,Липини сортучасток,Маяки,і безліч інших Українських лісовиків та садоводів,які хочуть прокормити свої родини.
спічрайтер Яковлєва Показати IP 19 Серпня 2016 17:50
Все робиться по високому класу, але всім не догодиш. Завжди знайдеться якийсь смаль з підлою і цинічною посмішкою, який ще тільки в чорта в дупі не був і не працював, і почне колупатися в носі. Закінчать реконструкцію і тоді побачимо - чи погано, чи зовсім погано, чи х**ово, чи добре. Не варто бути х**новою тещею і п**діти авансом.
дідо до спічрайтер Яковлєва Показати IP 19 Серпня 2016 18:27
Смаль вимагав виділення 780 тисяч для дитсадка №8, де його дружина працює завідувачкою.
Кейт до спічрайтер Яковлєва Показати IP 19 Серпня 2016 18:58
Подойди ближе и раззуй глаза как залит фундамент глиняного цвета под фонтан и Брукивка лежит как бык поссал.
баба до спічрайтера Показати IP 19 Серпня 2016 20:02
Оці смалі в раді стоять на 5 голів нижче депутатів минулого скликання. Хоч і там були свої бондаруки і плюшкіни-никитюки.
психіатр Показати IP 19 Серпня 2016 21:02
Це як треба ненавидіти Україну щоб усе це робити до Дня незалежності в останні дні як перед смертю. Це вже діагноз ідіота.
Корінний лучанин до психіатр Показати IP 19 Серпня 2016 21:40
Але ж у цього ідіота є ПРИЗВІЩЕ , ІМЯ і по БАТЬКОВІ та ще й посада! Дійсно , що робиться ніби як ІЗ НЕНАВИСТЮ( бо так поступати не можна!). Цікава , що був один проект реконструції щоб історичну ШАШКУ ТРИЛІНСЬКОГО викласти по середині вулиці де вона й була, але тут дав свій проект " ВИДАТНИЙ АРХІІТЕКТОР СУЧАСНОСТІ" пан О. ГАЛАН ( якщо не помиляюсь бувший нач. упр. архітектури міста Луцька у 1989-90рр., а нині очолює приватну проектну "хвірму") і його проект міська рада підтримала - І МАЄМО ТЕ ЩО Є НИНІ ( по комсомольські "КРАСІВО").
123 Показати IP 19 Серпня 2016 22:08
Треба ремонт чи не треба. Добре кладуть чи не добре. Не в тому питання. Чому не проводили тендер злодії ?
Василь Показати IP 19 Серпня 2016 22:18
Дивимось уважніше на слідуючих виборах панове...і не тільки за цей випадок.
Анонім Показати IP 20 Серпня 2016 12:15
Дайте вже тим усропывцям владу.Побачимо як накеруэ
--------- Показати IP 20 Серпня 2016 13:24
Для чого класти бруківку яка через 5 років розлізеться???
аноніму Показати IP 21 Серпня 2016 10:50
підтримую, але на усіх дорогах до луцька слід буде встановити таблички - продаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus