USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вундеркінди Волині: 9-річна дівчинка знає напам'ять усю Конституцію

28 Червня 2013 17:06
Мар’яна Максимець зі Старовижівського району у дев’ятирічному віці зачитується Конституцією України, достеменно знає кожну статтю, цитує її і переконує, що кожен громадянин повинен знати про свої права та обов’язки, - пише Слово Волині.

У три роки дівчинка захопилася біологією. Бабуся Любов Максимець – вчителька хімії та біології Поліської ЗОШ І-ІІ ступенів – розповідала своїй внучці про скелет людини, клітини тощо. Дівчинка захоплено слухала ті повчальні історії й ділилася пізнаним із сусідами.

У чотирирічному віці Мар’яну зацікавили юридичні науки. Батьки їй подарували велику енциклопедію «Все про світ», яку вона охоче прочитала. До речі, букви вона вивчила в неповні два роки. У чотири – знала напам’ять чимало великих віршів. Зокрема, по декілька десятків разів у день розповідала сусідам «Про царя Плаксія». А це вірш на сім сторінок.

«Зараз я з татом вивчаю все про Європу. А ще мені цікава географія. Я знаю, що в світі є шість материків. Люди вважають, що є чотири океани світу. Але 2000-го року вчені до списку внесли ще й Південний океан. Він знаходиться на Антарктиді. Це Південний полюс», - каже Мар'яна.

Дівчина зайнялася вивченням правознавства, бо вважає, що це їй дуже знадобиться у старших класах. І хоч зараз тривають літні канікули, вона багато часу просиджує за книжками й дуже сумує за школою. «Щоб стати юристом, треба знати багато мов, а ще – математику», – ділиться думками Мар'яна.

До речі, з першого класу Мар’яна Максимець пише вірші та оповідання.

«Може, комусь це видасться смішним, але я мрію стати такою видатною, як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко чи Василь Сухомлинський», - каже Мар'яна.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus