USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вусенко через суд хоче поновитися на посаді. Оновлено

24 Березня 2017 16:23
Колишній секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко разом із своїми захисниками просить суд задовольнити їхні клопотання щодо збільшення позовних вимог. Йдеться про залучення до розгляду справи третьої сторони, а саме – новообраного секретаря Луцької міськради Ігоря Поліщука без висунення ним самостійних вимог. Крім того, додаткова вимога позову – поновити Юлію Вусенко на посаді секретаря.

У якості підстав для цього зазначають, що, на думку позивача, під час звільнення пані Вусенко порушили процедуру: не зазначили причину звільнення та неналежним чином її про це повідомили.

Нагадаємо, сьогодні у Луцькому міськрайонному суді розпочалося засідання щодо розгляду позову депутата Артема Запотоцького до суду з проханням скасувати рішення про звільнення секретаря ради Юлії Вусенко. Суд відмовив у позові обранцю громади.

Згодом стало відомо, що позивачами у справі згадуються імена Алли Надточій та Юлії Вусенко. Крім того, спершу просили заборонити проводити сесії лише Григорію Пустовіту, а тепер - і решті депутатів.

Захисники знайшли й інші розбіжності: загалом у позові йдеться про скасування лише кількох пунктів рішення міськради - тих, якими депутати дозволили Пустовіту підписати рішення; а в клопотанні уже йдеться про скасування усього рішення.

Представник Луцької міської ради Олександр Рачков сказав, що права депутатів не було порушено, адже рішення про звільнення Вусенко прийняли більшістю голосів. Тож просить відмовити у клопотанні. Зі свого боку Григорій Пустовіт запевнив суд, що законодавство і регламент ради дозволяють депутату підписувати рішення, якщо рада йому це доручила.

Як пояснив представник відповідача Віктор Веремчук під час слухання справи у позові Вусенко, підставу або предмет спору можна змінити на даному етапі. Але позивач хоче змінити й те, і інше – і підставу, і предмет спору. А це, з його слів, законодавством не передбачено.
Веремчук каже, що в цьому випадку слід оформляти окремий судовий позов. Натомість, сторона позивача запевняє, що мають право на збільшення позовних вимог в такому обсязі та на залучення Поліщука і це передбачено відповідно до процедури.
За станом на 16.30 суд видалився у нарадчу кімнату для прийняття рішення.

Зрештою, суддя Валентина Пушкарчук ухвалила зміну позовних вимог Юлії Вусенко. Тож, до судового процесу залучать Ігоря Поліщука, а екс-посадовець відстоюватиме право поновитись на посаді. Наступне слухання у справі призначили на 30 березня на 12:30.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123123 Показати IP 24 Березня 2017 16:31
Вусенко, піди з гідністю.
Садовий Показати IP 24 Березня 2017 16:47
Юля іди ...
виборець до Садовий Показати IP 24 Березня 2017 17:59
просте питання - кому це вигідно?
Зайчик Показати IP 24 Березня 2017 17:41
Клоунеса
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 17:44
цирк продовжується. клоуниха та сама
Житель Показати IP 24 Березня 2017 18:28
Вона кладе на все місто і містян. Вже був один суд рішення принято і законне, піди бабо дай місту жити, ні буде пити кров до останнього, ось тепер і вилізна на верх вся сутність цієї гнилої людини. Нажива любою ціною.
ВОВК Показати IP 24 Березня 2017 19:13
копень в дупень
Ігор луцький Показати IP 24 Березня 2017 20:11
Після останніх подій в країні і в Луцьку я зробив для себе висновок стосовно ,,Самопомочі".Ніколи за її кандидатів не буду голосувати.А від Артема я такого не чекав.Знайшов кого захищати.
Анонім Показати IP 26 Березня 2017 00:11
я ж спарвидливу власть - шоби нихто ничого ни вкрав!
укр Показати IP 26 Березня 2017 15:07
люди шож ви такі .. вона ж жінка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus