USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

В’язнями Волині опікуються луцькі духівніки

16 Жовтня 2008 09:27

Нещодавно у місті Луцьку відбулася міжконфесійна зустріч представників релігійних організацій, котрі залучені до душпастирської роботи із засудженими в установах Державної кримінально-виконавчої служби Волинської області, – повідомляють 16 жовтня «Волинські Новини».

За інформацією прес-служби Волинської УПЦ, на запрошення начальника управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області генерал-майора міліції Володимира Макогончука та голови правління Української міжконфесійної місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» Григорія Драуса та з благословіння керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у заході брали участь священики Волинської єпархії УПЦ.
В’язницями області опікуються: духівник у місцях позбавлення волі настоятель Свято-Покровської церкви Луцька протоієрей Георгій Шевчук, настоятель каплиці на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, що діє в СІЗО №2 Луцька священик Богдан Гринюк, тюремний священник Маневицької виправної колонії благочинний Маневицького округу протоієрей Тарасій Огородник. Також священик Михаїл Кулакевич опікується Цуманською виправною колонією, де будується храм на честь святителя Миколая Чудотворця.
Під час зустрічі отець Георгій розповів про плодотворну співпрацю між Волинською єпархією УПЦ та департаментом України з питань виконання покарань у Волинській області. Зокрема, Волинська єпархія призначає священнослужителів для роботи з засудженими, забезпечує проведення богослужінь та здійснення релігійних обрядів, передає духовну літературу до бібліотек у в\'язницях та колоніях, організовує службу «Православна пошта», а також сприяє будівництву в установах виконання покарань Волинської області храмів-капличок.
У свою чергу управління Держдепартаменту сприяє душпастирській діяльності священиків. Присутні на зустрічі підписали рішення про пріоритетні завдання в душпастирській роботі із засудженими:
активне сприяння засудженим у розумінні і визнанні ними вини та щиросердечному каятті за вчинені злочини, наслідком чого має стати їх законослухняна та соціально-нормативна поведінка після звільнення з місць позбавлення волі;
духовну просвіту та пропаганду серед засуджених основних положень християнської моралі, спрямованої на любов та повагу до ближнього, милосердя, шану до батьків, патріотизм, тощо;
індивідуально-профілактичну роботу із засудженими , які перебувають у важких психотравмуючих станах, втому числі тими, які перебувають на обліку установ виконання покарань як схильні до самогубства;
індивідуально-виховну роботу із засудженими , які готуються до звільнення з місць позбавлення волі, щодо пропаганди здорового способу життя, необхідності працевлаштування тощо;
сприяння адміністраціям установ виконання покарань в забезпеченні корисного дозвілля засуджених та розвитку їх нахилів і здібностей шляхом організації конкурсів на релігійну тематику, залучення їх до суспільно-корисної праці на благо церкви та благодійництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus