USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Польщі заявляють, що встановили причину Смоленської катастрофи

10 Квітня 2018 12:24
Офіційною причиною смерті жертв Смоленської катастрофи був вибух, який стався перед тим, як літак з колишнім польським президентом Лехом Качинським та іншими польськими дипломатами впав на землю. Таким чином пасажири загинули, ще до того як літак впав.

Про це в ефірі телеканалу TVP 1 розповів колишній міністр оборони Антоній Мацеревіч, який є головою польської підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, передає УНІАН.

Мацеревіч зазначив, що з'ясування причин катастрофи може тривати протягом років, однак наразі встановлена причина смерті пасажирів літака Ту-154.

«Пасажири загинули від вибуху центроплану перед зустріччю літака з землею», - сказав Мацеревіч. Він зазначив, що про це йтиметься в офіційному рапорті, підписаному усіма членами комісії, який може бути опублікований вже в найближчі дні.

Як повідомляє РАР, під час проведення ексгумації і судмедекспертиз 77 жертв Смоленської катастрофи, яка ведеться у Польщі з кінця 2016 року, експерти виявили 69 фрагментів тіл 26 осіб, які були в трунах інших людей.

«Дослідження експертів, які працювали під час ексгумації і судмедекспертиз жертв Смоленської катастрофи, викликають шок: виявлено 69 фрагментів тіл 26 осіб, які були в трунах інших жертв катастрофи», - йдеться у повідомленні.

Під час експертизи було виявлено підміну тіл двох загиблих (підміну ще шести тіл зафіксувала військова прокуратура раніше). Крім того, експерти виявили в трунах безліч сторонніх предметів, таких як пляшки, пакети, гумові рукавички та інше сміття.

Також заявляється, що в 90% документації, що підтверджує проведення судмедекспертиз тіл загиблих у катастрофі російськими фахівцями, були помилки. Наприклад, у ряді випадків експерти з Москви описували ті внутрішні органи жертв, яких вони з-за хірургічних втручань на момент загибелі не мали. Близько 30% тіл взагалі не піддавалися експертизі.

На даний момент в планах польського боку ексгумація ще 7 тіл. Її планують завершити до середини травня.

10 квітня 2010 року неподалік аеродрому «Північний» біля Смоленська розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Качинським на борту. У катастрофі загинули 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи до 70-ї річниці Катинської трагедії.

10 січня 2018 року міжнародний експерт підкомісії Міноборони Польщі у справах повторного розслідування катастрофи Френк Тейлор заявив, що ліве крило президентського літака, що розбився під Смоленськом, було знищено в результаті внутрішнього вибуху. Як стверджує експерт, існувало кілька джерел вибуху - в крилі, у слоті та в центроплані літака, що підтвердив аналіз механізму удару двері об землю. Береза не мала впливу на первинне руйнування крила.

«Ці висновки ухвалили члени підкомісії, і вони є одним із ключових тверджень технічного рапорту», - йдеться в заяві на сайті Міноборони Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
[email protected] Показати IP 30 Травня 2018 14:33
Москва, Путін і кремлівська терористично-кримінальна держава цинічно і жорстоко розправилася з незалежною польською елітою, яка відкрито виступала проти російської комуняцько-кгбістської звірячої системи та її брехливої історії. Навіть до останків поляків в т.ч.Президента ПР, вони віднеслись , по московськи -глумлячись і насміхаючись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus