USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Смоленська катастрофа: в Польщі заявили про докази вибуху на борту літака

21 Лютого 2018 21:53
Результати розслідування американських вчених у справі Смоленської катастрофи вказують на вибух. Про це заявив колишній міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич виданню Rzeczpospolita 20 лютого, передає Кореспондент.

Він розповів, що американські вчені з Національного інституту авіаційних досліджень (National Institute For Aviation Research) представили результати своєї роботи в справі Смоленської катастрофи.

"Дослідження показують важливий елемент тієї трагедії. Вони вказують на те, що в літаку був вибух: ліві двері були вибиті зсередини з енергією в 10 разів більшою, ніж саме падіння літака", - розповів Мецеревич.

Він також додав, що за версією польської підкомісії з розслідування катастрофи, "сам вибух в крилі не вказує на замах. Там відбулися подальші події, які остаточно привели до того, що літак не вдалося врятувати".

"Кожну з цих подій було здійснено спеціально і направлено на знищення президента і польської еліти", - заявив Мацеревич.

Він також повідомив, що технічний звіт щодо розслідування смоленської катастрофи планують оприлюднити вже навесні цього року.

Раніше в Польщі заявляли, що Росія приховує справжні причини Смоленської катастрофи.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в Росії розбився літак ТУ-154М. На його борту були 96 людей – всі вони загинули. Серед них – президент Польщі Лех Качинський і чимало високопосадовців. Всі вони летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. Варшава тоді звинувачувала в авіакатастрофі двох російських диспетчерів.

У жовтні 2016 року комісія з розслідування Смоленської трагедії встановила, що на тілах деяких жертв були виявлені сліди вогню. Однак це не можна пояснити пожежею, яка виникла на місці катастрофи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 21 Лютого 2018 22:46
І самі погані Українці через Бандеру!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus