USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Двоє військових загинули, ще четверо були поранені під час утилізації боєприпасів в Балаклії

15 Листопада 2019 16:36
Під час утилізації боєприпасів в районі військового складу у Балаклії Харківської області двоє військових загинули, ще четверо отримали поранення.

Про це йдеться в уточненому повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Facebook. Спочатку повідомлялося лише про чотирьох поранених, пише УНІАН.

«За уточненою інформацією від чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, на превеликий жаль, двоє військових саперів зазнали поранень, не сумісних із життям», - йдеться в повідомленні.

Четверо військовослужбовців ЗС України, про яких повідомлялось раніше, перебувають у медичних закладах.

За уточненою інформацією медиків, троє з поранених – у важкому стані, один – середньої важкості. Командування ЗСУ висловлює щирі співчуття родинам загиблих воїнів.

«15 листопада 2019 року о 14:28, за повідомленням чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, на технічній території, де з метою утилізації залишків боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, з урахуванням всіх заходів безпеки, здійснювалось встановленим порядком планове знищення залишків боєприпасів та їхніх елементів у спеціально обладнаному для цього місці – котловані, пролунало близько 20 вибухів. Для забезпечення безпеки проведення утилізації був задіяний черговий пожежний підрозділ військової частини», – йдеться в повідомленні.

«Місцевим мешканцям та об’єктам інфраструктури нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці», – запевнили в Генштабі.

Нагадаємо, у березні 2017 року, на складі боєприпасів стався потужний вибух, внаслідок чого зруйновано декілька господарських споруд, також постраждали люди. Саме тому Національний корпус на Волині виступив з ініціативою провести збір гуманітарної допомоги для жителів міста.

У РНБО вибух на військовому складі у Балаклії пов'язують з диверсійно-підривною діяльністю Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
999 Показати IP 15 Листопада 2019 16:53
Якщо це основна версія, то навіть утилізувати боєприпаси не можуть і боєвих дій не треба. Самі себе знищуть.
Клава Показати IP 15 Листопада 2019 17:16
Знову проїскі окупантів ...
Ірина Показати IP 15 Листопада 2019 17:30
Погані сапери у нас. Краще по ворогах України утилізували б
Манергейм Показати IP 15 Листопада 2019 17:49
Судячи по вашому обороному бюджету починаючи з 2015 року, ви робите огромний вклад и отримуєте нульовий результат. Ви як видаєте ті посвідченя ато то перевіряйте хоть якісь теоретичні знання як мінімум.
Максим Перепелиця Показати IP 15 Листопада 2019 18:15
Куди не подивишся, куди не підеш все у нас в Україні не по людські не по законам, а "по-понятіям". От і результат. Як навчили того солдата так він і працює. Садомазохізм якийсь, а не армія.
ще не зовсім свідоми Показати IP 15 Листопада 2019 18:32
Знову клятий путін? Тільки і сидить у кремлі та думає, як то по-пластунськи пролізти на склад та вчинити диверсію? Не вийде, товариші-патрійоти та інші свинарчуки і свинарчата, п"ять років все списувати на Росію і робити з себе жертв так званої "агресії".
Стєрх птн Показати IP 15 Листопада 2019 19:37
Вам врагов не надо!
Пилип Орлик Показати IP 16 Листопада 2019 14:27
Якби не було війни з Росією, то Україна все одно щось придумала, нашла б винного. Вже третій раз відбуваються вибухи на цих складах. Позор нашій армії. Винні - Росія, дрони, грім, засуха, випадковий прохожий курив неподалік зі складом, всі винні тільки не ті хто працює чи служить на складі, тобто вони самі - військовослужбовці. Армія це особлива влада (держава в державі).
Ірина Показати IP 17 Листопада 2019 17:33
В часи СРСР такого цирку не пригадую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus