USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В’їзд до Луцька: вітальний борд перед вибоїнами і велодоріжка в нікуди

24 Травня 2016 18:00
Лучани обурюються ремонту дороги Луцьк-Жидичин, а точніше тому, як відремонтована ділянка обривається, у тому числі й збудована велодоріжка. А перед вибоїнами красується великий білборд з написом «Вітаємо!» трьома мовами.

Про це, скориставшись сервісом «Повідом новину», написав лучанин Андрій. Він розповів, що нещодавно на в’їзді в Луцьк з боку Вишкова, з’явився вітальний білборд. Та одразу за ним починається жахливо аварійна ділянка дороги.

«Місцями дорога звужується для проїзду заледве одного автомобіля, а цією дорогою рухаються міжнародні автобуси, двоповерхові - як вони там не перекидаються?! Як на мене, цей стенд поставили занадто рано - спочатку навести необхідно лад на дорозі, а тоді щиро, широко відкриваючи двері запрошувати. А так вийшла якась насмішка над англо- і польсько- європейськими гостями», - обурюється лучанин.
А ще не надто тішить і облаштована велодоріжка, адже вона надзвичайно коротка – заледве 100 метрів і обривається у полі.

«Та й велосипедна доріжка, взявши початок, відразу закінчується, зате знаків біля неї - і початок велосипедної доріжки, і кінець велосипедної доріжки, і пішохідний перехід червоно-білими смугами. І все це заледве на 100 м.п. Може не варто розпилюватись на знаки, стенди, плакати? А як героїчно стояв на сніжному вітрі функціонер з ОДА при початку будівництва цієї стежини восени!. Замилюємо очі Європі знаками? Ще можна запозичити одну ідею в москалів - вони обдерті фасади напіврозвалених будинків банерами завішували, може й нам варто перейняти цей передовий досвід?», - пише чоловік.

Обговорювали цю велодоріжку й у соцмережах. Андрій Михайлов у одній зі спільнот теж поділився враженнями про велодоріжку.

«Вже не раз говорили про чудо велодоріжку в полі за Луцьком. Але побачити на власні очі цей пам'ятник дорожній корупції, це щось! Туди веде дорога через Вишків, де не те, що тротуару немає, там метрів 300 - одні вибоїни. Ширина якої в кількох місцях близько 3 метрів, що провокує затори. Проте, далі красується 100м велодоріжки, яка починається в полі і впирається в траву перед хрестом. Скоро туди туристів возитимуть», - пише він.
Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка пояснив, що далі, за знаком дорога – комунальна і є у відомстві комунальників Луцька. Тож коли її почнуть ремонтувати - слід спитати в міськраді.

«Але пройде час і все зробиться. Неможливо все зробити зразу. У нас дуже тісна співпраця і з Луцьком, і з Жидичином, і з Боратином. Все залежить від фінансового підкріплення. В нас план до 2020 року і ми чітко ідем по плану крок за кроком, метр за метром», - каже посадовець.

З його слів, протяжність цієї велодоріжки між Жидичином та Луцьком - 180 кілометрів.
Також продовжується, каже він, робота з Боратинською сільською радою.

«Луцьк-Боратин - тротуар досить довгий вже. Доріжка теж має початися робитися. І головне цього хоче місцева громада. Протяжність залежить від того, скільки ми залучимо коштів. І чи виграємо гранти, у тому числі. Сьогодні багато говорять про дороги. Але тротуари і велодоріжки слід робити негайно. Ви ж гляньте, в якому вони стані, порівняно з дорогами. Велосипедисти і пішоходи - найбільш незахищені учасники руху, і гине їх багато», - додає чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Жидичин Показати IP 24 Травня 2016 18:26
Слава Мирці! Пропоную збудувати ще трасу для собачих упряжок, не менше актуально!
АС Показати IP 24 Травня 2016 18:28
Головне хрест поставили щоб там велосипедистів хоронити
Педро Показати IP 24 Травня 2016 19:24
Героям слава!!!
Іван Показати IP 24 Травня 2016 20:05
Може це спеціальна злітна смуга для крилатих авіавелосипедів ? Розігнався, набрав швидкість і в небо. :)) 100 метрів на розгін велосипеду цілком досить. Це ж не Боїнг-737....
Анонім Показати IP 24 Травня 2016 22:33
Ця велодоріжка.....це сміх.але я зрозуміла нащо вона,коли поїхали дивитися на літаки до аеропорту,там явсі глядачі стояли на ній)))))
Валєра Показати IP 25 Травня 2016 00:51
Лол. ще улибнуло лого ЄвроСоюзу під знаком Луцьк з Маневицького боку. МИ Ж НЕ ЄВРО ПОКИ, ХТО ЦЕ БРЕХЛО, ЩО ЙОГО ТУДИ ПОВІСИЛО? Не завиршивши думку - отримуєш удари по підвісці (біля воріт в аеропорт). ахахахах
Мазепа. Показати IP 25 Травня 2016 17:18
Чого ніхто незбирає до міського голови підписи на ремонт цього куска дороги? Де активні користувачі інета?
шо? Показати IP 25 Травня 2016 19:19
від Жидичина до луцька 180 км???
Іван Показати IP 22 Серпня 2016 16:22
Хрест в кінці, цілком доречна річ, і як на мене про все каже!!!!! Ложив Мирка великий..... на цю доріжку і дорогу, до 2020 в нього плани, а чому не до 2050 так краще, ой хлопці накеруєте ви всі там, втратили ви зовсім совість, будете за це платити дорого і зовсім скоро!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus