USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вихідні та канікули без домашніх завдань: МОН спростило життя учням

23 Серпня 2016 08:16
Українським школярам 1-4 класів з 1 вересня не будуть задавати домашніх завдань на вихідні і канікули, а оцінювання стане конфіденційною інформацією, яка стосується тільки вчителів, дитини та її батьків.

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки, - передають Факти.

Відзначається, що навчальні досягнення учнів не будуть озвучуватися на батьківських зборах або вивішуватися публічно у вигляді різних рейтингів.

Згідно з новими правилами, каліграфічне письмо не буде оцінюватися. Досить тільки охайного і розбірливого почерку.

Також учням не будуть знижувати оцінки за неправильний відступ кількості клітин і рядків. Учням не виставлятимуть щомісячну оцінку за ведення зошитів.

Повідомляється, що для дітей першого класу скасовуються домашні завдання, у другому класі - домашніх завдань буде не більше, ніж дитина може виконати самостійно за 45 хвилин, в 3 класі - за 1 годину 10 хвилин, в 4 класі - за 1 годину 30 хвилин.

Щоб знизити психологічне навантаження у першокласників, до формування навичок письма рекомендується користуватися простим олівцем. На розсуд учителя допускається виправлення гумкою або закреслення.

Також повністю скасовуються оцінки з інформатики, музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, основ здоров'я, фізкультури і трудового навчання.

Нагадаємо, в Міністерстві фінансів запропонували ліквідувати стипендію для більшості студентів з 1 січня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Бабуся Показати IP 23 Серпня 2016 08:23
А що скажуть вчителі? Цікаво почути їхню думку.
патріот Показати IP 23 Серпня 2016 08:37
І так ЗНО з кожним роком все гірше і гірше здають, навчання збільшують, а толку? А тут ще і без домшніх завдань? Вже взагалі хочуть загубити дітей? Мабуть це мета мати малоосвічену націю якою легше керувати?!
читач до патріот Показати IP 23 Серпня 2016 12:26
Аж ніяк не наявність домашніх завдань формує знання. У Фінляндії в школах повністю відсутні домашні завдання (у нашому розумінні), а якість знань учнів є однією із найкращих у світі. Навчання здійснюється виключно в школі. Основний акцент робиться на розвиток дитини, як особистості, а не запихання в голову теоретичної інформації. Головне, що отримують учні фінських шкіл - це ВМІННЯ НАВЧАТИСЯ І САМОСТІЙНО ЗДОБУВАТИ ПОТРІБНІ ТОБІ ЗНАННЯ. Також важливе значення має особиста мотивація фінських учнів. Вони (на відміну від українських дітей) розуміють, що і для чого вони вивчають. Також не варто забувати про розміри фінансування фінською державою своїх шкіл. А в українських школах домашні завдання відіграють не більше, ніж роль "батога", щоб в умовах нашої недолугої системи освіти змусити учнів хоч щось вчити.
Читач Показати IP 23 Серпня 2016 08:58
Купітє рєрайтєра і заминить нарешти ужэ свою зализну жэнщину пры пэрэклади чужих тэкстив. Дякую.
Укроп Показати IP 23 Серпня 2016 09:16
Скоро і в школу не буде чого ходити. Освічені українці непотрібні.
Олександр Показати IP 23 Серпня 2016 09:18
Корупція ще більша. Учень батьки і вчитель будуть знати оцінки -це означає що в класі може вчитись погано а оцінки(успішність) і так і в старших класах завдяки баблі батків будуть потім хороші . Так учні не хочуть вчитись а то взагалі вже будуть тупі
Вчитель до Олександр Показати IP 23 Серпня 2016 10:14
Ну і шо з того. Чи Ви з тих хто впевнений, що хороші оцінки, а не знання, це білет в щасливе майбутнє?? Ні одного роботодавця не цікавлять шкільні чи університетські оцінки, їх більше цікавить вміст голови, а не атестата чи додатка. Совковість батьківського мислення відносно ваги оцінок принесе кому треба ще не один мільйон. І нехай, за тупість теж треба платити. В нас вже так повелось, що форма понад усе, а зміст то питання другорядне і то не тільки в навчанні. Випєндрьож наше фсьо. Через те в нас на ринках стільки продавців з червоними дипломами. Життя, воно знаєте трішки по іншому оцінки ставить.
Школяр Показати IP 23 Серпня 2016 09:20
А до школи треба ходити учням 4-11 класів чи в наказі нічого про це не зазначено?
Колян Показати IP 23 Серпня 2016 09:22
Брєд цієї влади. Це якийст садочок. А може взагалі школи не треба????????????ще не додумалась міністр до такого. Що то за реформи такі?
Ірина Показати IP 23 Серпня 2016 09:31
Для автора статті, який пише: "Також повністю скасовуються оцінки з інформатики, музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, основ здоров'я, фізкультури" Вказані предмети і раніше не оцінювалися! Тепер не будуть також оцінюватися трудове і я у світі.
Інга Показати IP 23 Серпня 2016 10:16
А я підтримаю таке. А чим погано, що першачок на канікулах не мучитичеться над величезним переліком завдань з задачками та прикладами , з переліком сторінок, які слід прочитати...., а скажімо більше часу в дворі побігає? Чим погано, що на вихідних зможе на гуртки сходити чи з батьками в кіно. ми,наприклад водимо в неділю на малювання, по суботах та ще двічі на тиждень в басейн. Дитина повинна бути в першу чергу бути здоровою та мати можливість час та сили і бажання всебічно розвиватися. А не зненавидіти школу з першого класу, вивчити в другому таблицю множення, в середній школі вчити ази вищої математики, у випускних класах вирішувати складні хімічні рівняння, а в результаті піти вчитися куди батьки скажуть, бо вчитися і думати сучасна школа не вчить, вона вчить "заучувати". І вивчення таким методом дуже швидко голову залишає.
Анонім Показати IP 23 Серпня 2016 10:22
Кращеб провели реформу в обласному управлінні і в відділі СРЗ! А саме прибрали начальника Сірука, який роздає посади кому попало! свою подругу, зробив завідуючою канцелярії! Хоч були і кращі претенденти, які не прогулюють роботу і працюють ненормований робочий день! Ганьба корупціонеру!
Учень Показати IP 23 Серпня 2016 12:29
Та взагалі, для чого та школа? По закривати іх і економія буде, і нація виродиться. Того треба?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus