USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вихідці зі Сходу втікають працювати на Волинь

27 Січня 2009 17:14
На Волині зростає кількість іноземців, які приїжджають працювати на Волинь. Про це сказала директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук під час зустрічі обласного координаційного комітету зі сприяння зайнятості населення, – 27 січня інформує репортер «Волинських Новин».
 
За інформацією пані Кучмук, станом на 1 липня 2008 року кількість безробітних на Волині, які перебували на обліку в центрах зайнятості, сягала приблизно 17 тисяч осіб, а 31 грудня 2008 року їх уже було більш ніж 25 тисяч, – розповіла директор обласного ЦЗ. Навантаження на одне робоче місце збільшилася з 5 до 13 осіб.
 
Проте навіть за таких умов зареєстровано 5 випадків, коли люди були зняті з обліку через подвійну відмову від працевлаштування. Приблизно 70% безробітних не бажають працювати на громадських роботах. А частина безробітних взагалі не збирається працевлаштовуватися, бо їм вистачає допомоги по безробіттю та різноманітних субсидій.
 
До того ж зростає кількість іноземців, які просяться працювати на Волині, – додала пані Кучмук. Усього вихідцям із-за кордону було видано 92 дозволи на працевлаштування, – додала вона. Потягнулися на Волинь вихідці зі Сходу, Азії, бо у них зарплата на Батьківщині значно менша, – вважає Раїса Кучмук.
 
Заступник голови ОДА Василь Байцим розповів присутнім, що раніше від заводу «Кромберг і Шуберт» дійсно була заява до облдержадміністрації, де просилося надати 300 робочих місць. Тоді 150 вакантних місць були запропоновані владою іноземцям, але пізніше керівництво заводу відправило їх назад, оскільки працювати зголосилися волиняни. «Треба використовувати кризу та перекваліфіковуватися, бо ринок праці може поповнитися вихідцями зі східних країн», – висловився чиновник.
 
Голова Ради Федерації профспілок області Іван Карпомиз зауважив, що за даними досліджень, наразі за кордоном працює приблизно 8 мільйонів українців. Невдовзі 4 мільйони з них повернуться на Батьківщину. Наприкінці ж 2009 року в Україні очікують 11 мільйонів безробітних українців, – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus