USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вихованці Волинської духової семінарії відсвяткували випускний

15 Червня 2009 10:40
У Волинській єпархії пройшли урочистості з нагоди випуску вихованців духовної семінарії. Про це 15червня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, цього року стіни навчального закладу залишили 11 юнаків, 14 дівчат регентів-псаломщиків та 14 священнослужителів – випускників заочного сектору. Серед випускників стаціонарної форми навчання один вже прийняв священицький сан; є також один ієродиякон.
 
Урочистості розпочалися у Свято-Покровському кафедральному храмі святковою Божественною Літургією, яку очолив ректор Волинської духовної семінарії керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Після Літургії відслужили подячний молебень, який із благословення владики очолив почесний ректор ВДС протоієрей Петро Влодек, після чого усі вирушили до приміщення семінарії, де випускникам вручили дипломи і подарунки.
 
Вітаючи випускників, владика Ніфонт зокрема відзначив, що головний іспит їх очікує попереду – це саме життя. Він закликав колишніх семінаристів завжди бути справжніми православними християнами та керуватися в своєму житі тією доброю наукою, яку отримали у семінарії, щоб бути добрими пастирями, тому що саме таких чекають наші люди – щирих, чуйних та відданих проповідників-сіячів Слова Божого.
 
Долучаючись до слів владики, щирі побажання висловили також інші викладачі семінарії. Наостанок випускники подарували семінарії свої подарунки: випускники стаціонару внесли значну суму на придбання різьбленої гробниці, яка поставляється у храмі в Пасхальний період, регентський клас подарував до семінарського храму металічний аналой, випускники-заочники – ікону Божої Матері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus