USD 39.50 39.76
  • USD 39.50 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Мене обікрали»: з лучанина двічі стягнули штраф за одне порушення

30 Жовтня 2023 17:13
Порушив правила, сплатив штаф, а через пів року змушений був заплатити за те саме порушення ще раз. Виконавча служба стягнула зі студента Петра Коваленка майже тисячу гривень та ще й заблокувала картку.

Як так сталося і чому адвокати радять лучанину не судитися, а подарувати гроші державі? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Без попередження зняли з картки майже тисячу гривень і заблокували рахунок. Така ситуація сталася з Петром через помилку чи то патрульної поліції, чи то виконавчої служби.

«Державні служби по суті мене обікрали», – говорить він.

Пів року тому хлопець отримав штраф за порушення правил дорожнього руху, адже в темну пору доби їхав на велосипеді без світловідбивачів.

«Мене зупинила патрульна поліція. Виписала мені штраф. Я його через деякий час оплатив онлайн», – пригадує Петро.

Днями йому довелося оплатити цей штраф удруге.

«Просто через пів року взяли і списали з мене гроші без будь-якого попередження. Я подзвонив. Мені сказали, що потрібно особисто приїхати і принести виписку. Я запитав, чи можливо це зробити онлайн чи відправити когось із родичів. Мені відповіли, що потрібна особисто моя присутність», – каже Петро.

Тому юнак приїхав із Києва, де навчається, в Луцьк. Побачивши квитанцію про сплачений штраф, у виконавчій службі визнали помилку. Гроші пообіцяли повернути, однак із вирахуванням 180 гривень за надання послуги. Для компенсації 180 гривень, своєю чергою, студенту порадили звернутися до патрульної поліції.

«Мені сказали, що малоймовірно, що в мене щось вийде. І що я не перший, хто намагається це зробити», – зазначає Петро.
Адвокат Олег Огородник пояснює, що повернути ці 180 гривень можна, але це не вигідно, бо на повернення піде багато часу й коштів. Однак звертатися потрібно не в патрульну, як сказали у виконавчій службі, а в суд.

«Людині потрібно найняти юриста чи адвоката, сплатити судовий збір і кілька місяців посудитися», – каже Олег Огородник.

Тому в більшості таких випадків люди просто дарують гроші державі. Такі помилки можуть виникати і через виконавчу службу, і через патрульну поліцію.

Аби уникати непорозумінь, патрульні радять громадянам сплачувати штрафи протягом 15 днів, перевіряти їх наявність у чат-ботах «ПриватБанку» та застосунку «Дія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всім Показати IP 30 Жовтня 2023 17:40
Коли ці скоти вже понажираються ???
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2023 18:53
Не в державі правда, не в грошах, а в чатботі
911 Показати IP 31 Жовтня 2023 11:42
Повернути кошти проплочені на офшори тому це і є проблема. Так як наша поліція та виконавча зареєстровані в офрошах Кіпру тв інших держав. Котрі виконують якби приватних фірм.Ось тому і не хочуть повертати. всі підприємства у нас зареєстровані в офшорах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus