USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вилучили 90 тисяч у валюті: сім років судять екскерівника волинської ДАБІ, який брав хабарі через посередників

5 Лютого 2024 16:58
Уже сім років у Луцькому міськрайонному суді розглядають справу про хабарництво. У 2016 році в селищі Стара Вижівка зводили торговий комплекс. Легалізацію цієї забудови за хабарі узгоджували з тодішнім керівником Держархбудінспекції Сергієм Шемейком.

«Особа обвинувачується у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за вчинені дії, а саме – введення в експлуатацію будівель. Вона вимагала та отримала 3500 доларів. Частину було поділено між посередниками, які вже засуджені; рішення набрали законної сили», – прокоментував прокурор Тарас Гуцуляк для ТРК «Аверс».

За версією слідства, представник майбутнього торгового комплексу в Старій Вижівці звернувся до проєктанта Олександра Музичка. Той долучив ще одного посередника – директора ТОВ «Альфа Юніверс» Михайла Гнатюка. Останній був знайомий з обвинуваченим Сергієм Шемейком.

Читати: Як керівник Волинської ДАБІ отримував хабарі через посередників. Розслідування

У справі також фігурує ще один епізод із багатоквартирним будинком у селі Тарасове.

Під час обшуку з сейфу в кабінеті Сергія Шемейка вилучили, зокрема, понад 10 тисяч євро та 80 тисяч доларів.

«80 тисяч доларів, 10 тисяч євро та грошові кошти в гривнях визнані речовими доказами й перебувають на зберіганні в слідчому управлінні. Вони визнані речовими доказами саме за фактом отримання неправомірної вигоди Шемейком. У разі визнання особи винуватою вони підлягають конфіскації», – сказав прокурор.
Родина підозрюваного переконувала в суді, що майже всі вилучені кошти – це не гроші Сергія Шемейка, а накопичення його сина. Ще по кілька тисяч нібито належать дружині та невістці.

Сторона захисту навіть стверджувала, що одна тисяча доларів із вилучених коштів зникла. І нібито прокурор повідомив, що валюту знищили у зв’язку з воєнним станом.

Прокурор прокоментував, що його слова неправильно зрозуміли і насправді все надійно зберігається.

«Усі арештовані кошти зберігаються в банківській комірці, яка орендується слідчим управлінням», – зазначив прокурор Тарас Гуцуляк.

Підсудний від коментарів журналістам відмовився, як і від показів у залі суду. Мовляв, йому потрібен час, щоб підготуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Студент Показати IP 5 Лютого 2024 23:02
От немочі, ніц не можуть назбирати/доказати
Юрій Миколайович Показати IP 6 Лютого 2024 15:29
Ілі ішак сдохнет ілі патішах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus