USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вилучили сервери компанії, яка поширювала вірус Petya

5 Липня 2017 07:20
Українська кіберполіція вилучила сервери виробника бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc у зв'язку з кібератакою 27 червня, повідомив керівник відомства Сергій Демидюк.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Раніше поліція і IT-компанії повідомили, що зараження вірусом Petya.A відбувалося через оновлення програмного забезпечення, випущене компанією M.E.Doc.

Пан Демидюк 4 липня заявив, що стосовно M.E.Doc висунуть звинувачення. За його словами, в компанії знали про уразливість свого програмного забезпечення.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ – ХАКЕРСЬКА АТАКА НА СИСТЕМИ КОМПАНІЙ. ОНОВЛЕНО

"Їм багато разів говорили різні антивірусні компанії. За цей недогляд люди у цій справі понесуть кримінальну відповідальність", - сказав голова кіберполіції.

27 червня в Україні почалася кібератака. Спочатку вважали, що це черговий вірус-вимагач, який шифрує файли і розшифровує їх назад, якщо власник комп'ютера перерахує необхідну суму. Згодом стало зрозуміло, що Petya.A не шифрує файли, а видаляє їх.

Атаки зазнали аеропорт "Бориспіль", "Укрпошта", "Укртелеком", "Укренерго", міністерство інфраструктури, низка ЗМІ та уряд України. За попередніми даними, на Україну припало приблизно 75% усіх заражень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus