USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Випадків торгівлі людьми на Волині поменшало

18 Жовтня 2013 12:47
За вісім років існування відділу боротьби із злочинами пов’язаними з торгівлею людьми, його працівники знешкодили 15 злочинних груп, які діяли на території Волині.
Ці угруповання залучали волинян як до сексуальної, так і трудової експлуатації за кордоном. Більше ніж половина осіб, яких притягували до відповідальності, звинувачуючи у торгівлі людми, отримали реальні покарання згідно з чинним законодавством. Максимальний термін ув’язнення, до якого засудили работоргівців – 8 років.
«З кожним роком випадів торгівлі людьми менше, бо населення, завдяки новітнім технологіям, – більше поінформоване, але, водночас, нам, правоохоронцям, стало важче працювати, бо ці злочинні групи зараз шукають людей через інтернет, Скайп, що ускладнює пошукову роботу», − розповів начальник відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВСУ в області, полковник міліції Петро Шпига.
Для більшої поінформованості населення, на Волині діяв проект «Підвищення компетенції працівників державних установ та органів місцевого самоврядування про проблему торгівлі людьми». Його реалізовувала обласна громадська організація «Асоціація місцевого розвитку «Велес». 18 жовтня у приміщенні обласної ради вони розповіли про результати проекту.
«У тренінгах взяли участь 448 людей. Це і лідери місцевих громад, чиновники, дотичні до цієї проблеми. Юрист організації надав 43 правові консультації людям, які виїжджали на роботу за кордон, а також 24 – щодо працевлаштування в інших регіонах України», − звітувався керівник «Асоціації «Велес» Віктор Вальчук.
Пан Віктор запевнив, що вони консультуватимуть людей і надалі, незважаючи на те, що фінансування проекту завершили.
Також інформація щодо протидії торгівлі людьми з’явиться і на сайтах обласної та районних державних адміністрацій.
«Цю роботу необхідно продовжувати», − перейнявся проблемою заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АСЯ Показати IP 18 Жовтня 2013 13:25
на хфото це до кого звиртатись ,щоб був законний продаж....
АСЯ Показати IP 18 Жовтня 2013 13:25
на хфото це до кого звиртатись ,щоб був законний продаж....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus