USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як отримати міжнародну грошову допомогу переселенцям. Інфографіка

13 Травня 2022 23:35
Через повномасштабне воєнне вторгнення Росії на територію України мільйони людей були вимушені покинути свої домівки. Для них передбачені виплати за міжнародними програмами.

Згідно з дослідженням Міжнародної організації з міграції 11,2 млн людей в Україні були змушені покинути свої домівки через війну. Із них понад 7 млн – внутрішні переселенці, пише НВ.

Виплати від Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України розпочали програму фінансової підтримки постраждалого населення.

Фінансова допомога складає 2 500 грн на людину. Особа не повинна звертатися з окремими заявами – виплати нараховуватимуться разом з державною допомогою. Пріоритет надається людям, переміщеним із громад, які постраждали від бойових дій.

Детальніше за посиланням.

ЮНІСЕФ Спільно

Програма від ЮНІСЕФ Спільно передбачає, що сім’ї (незалежно від наявності реєстрації як ВПО) можуть отримати тримісячну грошову підтримку в розмірі 2200 грн на людину (але не більше п’яти людей в сім’ї), якщо вони:

- мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років;

- мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Прийомні батьки/батьки вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги. Для отримання коштів, необхідно зареєструватися на сайті. Про прийняте рішення повідомляють за допомогою СМС. Якщо рішення буде позитивним, виплата надійде протягом чотирьох тижнів з моменту подання заявки.

Детальніше за посиланням.

Виплата від агентства ООН у справах біженців

Агентство ООН у справах біженців надає тримісячну грошову допомогу в розмірі 2200 грн для людей, які перемістилися на територію Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської області та зареєстровані як ВПО.

Виплати здійснюються через відділення Укрпошти.

Детальніше за посиланням.

Виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН

Всесвітня продовольча програма ООН надає грошову допомогу для переселенців, які тимчасово проживають у Рівненській та Вінницькій областях.

Розмір допомоги становить 2220 грн на одну людину, а максимальний обсяг допомоги на одну сім’ю становить 6600 грн (в кількості трьох людей у домогосподарстві).

Грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН на території Рівненської та Вінницької області нараховується автоматично усім громадянам, які:

- зареєстровані як ВПО;

- подали документи на отримання допомоги на проживання ВПО.

Звертатися за отриманням допомоги від ООН до будь-якого виконавчого органу особисто – не потрібно. Виплати здійснюються через будь-який банк, що підтримує платіжну систему Western Union.

Детальніше за посиланням.

Виплати від Міжнародної організації з міграції (МОМ)

Міжнародна організація з міграції (МОМ) запустила багатоцільову програму грошової допомоги, яка полягає в наданні внутрішньо переміщеним особам грошової виплати в розмірі 2200 грн на людину.

Наразі проєкт реалізується лише на Закарпатті та Вінниччині. Невдовзі планується розширення також на Чернівецьку, Івано-Франківську та Львівську області.

Для отримання допомоги людина має зареєструватися як ВПО в органах соціального захисту населення територіальної громади чи ЦНАПі.

Пріоритет надається: вагітним жінкам, самотнім батькам, які виховують дітей, сім’ям з двома дітьми і більше, домогосподарствам, де є люди з інвалідністю, людям похилого віку (65+ років).

У разі, якщо людина підпадає під визначені критерії вразливості, кошти будуть переказані через АТ Укрпошта протягом двох тижнів після заповнення даних.

Детальніше за посиланням.

Виплати від Норвезької ради у справах біженців

Також до реалізації програми ООН долучені інші міжнародні організації. Норвезька рада у справах біженців (NRC) впроваджує проєкт з багатоцільової грошової допомоги для ВПО.

Наразі реєстрація проходить лише за допомогою чат-боту у WhatsApp. Для реєстрації необхідно завантажити месенджер WhatsApp на свій смартфон, додати до ваших контактів номер 0 800 609 844 та відправити на нього повідомлення з текстом NRC.

Детальніше за посиланням.

Отримати фінансову допомогу в розмірі 2220 грн/особа/місяць можна тільки від однієї з організацій, яка реалізує програму ООН. Це один і той самий вид допомоги, який здійснюють різні агенції, перелік яких не є вичерпним.
Інфографіку створив Благодійний фонд ССС у співпраці із Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Наталія Пастух Микол Показати IP 22 Серпня 2022 23:37
Прошу надати матеріальну допомогу,так як я виховую троє неповнолітніх дітей.Найменшій один рік.Немаю можливості працювати у зв'язку з тим що годую груддю та немаю ским залишати дитину.UA663052990000026205741132574
Олена Бодня Показати IP 31 Серпня 2022 19:38
Прошу надати мені матеріальну допомогу,виховую 3неповнолітніх дітей!
Катерина Показати IP 6 Листопада 2022 08:57
Как можно получить помошь
Ваня Показати IP 23 Листопада 2023 08:41
До

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus