USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Випускникам шкіл додали другий обов’язковий тест

29 Вересня 2009 09:44

Міністр освіти і науки Іван Вакарчук вводить другий обов’язковий тест з математики або історії України, 29 вересня повідомляють «Волинські Новини».
«Зовнішнє незалежне оцінювання, як інструмент управління якості освіти в середніх і вищих школах, дозволяє коректувати і стимулювати до здобування вищої освіти у пріоритетних для країни напрямках. У зв\'язку з цим, новими умовами вступу передбачено обов\'язкове тестування з математики або історії України», - сказав Вакарчук.
Міносвіти реформує стандарти середньої і вищої освіти. За результатами всеукраїнських нарад, розроблені зміни до програм з фізики, математиці, біології і хімії, історії, української й іноземних мов. «Ми повинні дотримуватися єдиних вимог в організації вступної кампанії, незалежно від статусу або форми власності учбового закладу. Суспільство не сприйме вже ні категорії пільговиків, ні особливих абітурієнтів для кожного учбового закладу окремо, ні інших модифікацій», - відзначив міністр.
Як повідомили у прес-службі Міносвіти, зовнішнє незалежне оцінювання в 2010 році проводитиметься з української мови й літератури, історії України, математики, біології, фізики, хімії, географії, однієї з іноземних мов (на вибір) – англійської, німецької, французької, іспанської. Результати оцінювання зараховуються як вступні випробування у вищі учбові заклади.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus