USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Випив заспокійливого після ДТП: у Луцьку водія Citroen позбавили прав через п’яне водіння

12 Лютого 2024 07:15
В обласному центрі Волині судили водія Citroen за керування авто у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік свою вину заперечував, стверджуючи, що він випив заспокійливі ліки після ДТП, в яку потрапив. Однак суддя йому не повірив, оштрафувавши та позбавивши прав.

Відповідну постанову ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Як ідеться у матеріалах справи, 4 серпня минулого року на вулиці Марка Вовчка, 33 Назар К. за кермом Citroen XSARA Picasso під час виїзду з двору не надав дорогу Peugeot 308, скоївши з ним зіткнення. Автівки отримали механічні пошкодження.

Окрім того, з’ясувалося, що Назар К. керував авто у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився у медичному закладі.

Однак в жодному з правопорушень Назар К. не визнав своєї вини. Під час судового засідання він пояснив, що після ДТП був у шоковому стані, тому випив заспокійливі ліки «Барбовал». Також він просив закрити провадження по справі, що стосується ДТП, у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Читати ще: Говорила, що не вживає алкоголь: на Волині водійка намагалася уникнути відповідальності за п’яне водіння

Адвокат Вічинюк М.А. своєю чергою зауважив, що вини Назара К. у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди немає, оскільки аварія сталася на нерегульованому перехресті двох рівнозначних доріг. Тому відповідно до правил дорожнього руху водій Peugeot 308 була зобов`язана надати дорогу авто його підзахисного.

Також адвокат акцентував, що в той день його підзахисний не вживав спиртні напої, оскільки хворіє на цукровий діабет, астеноневротичний синдром. Відповідно його сімейним лікарем призначено вживати ліки «Барбовал» по 12 капель за 30 хвилин до сну і при неврозах. «Барбовал» відповідно інструкції для медичного застосування містить у своєму складі етанол (96%). Оскільки під час ДТП Назар К. отримав стрес, він випив велику кількість ліків для уникнення приступу. Тож захисник просив закрити провадження у справі.

В матеріалах справи дійсно не знайшло своє підтвердження те, що обвинувачений виїжджав на дорогу з житлової зони, оскільки дорожньо-транспортна пригода трапилася на перехресті рівнозначних доріг вулиць Марка Вовчка та Грабовського, біля Храму Преподобного Іова Почаївського, що підтверджується схемою місця з ДТП. Тож, на думку суду, провадження у справі стосовно вчинення Назаром К. ДТП варто закрити.

Читати ще: Їхав по ліки для дружини: на Волині прикордонника, який сів п’яним за кермо, оштрафували та позбавили прав

Водночас суд відхилив заперечення Назара К. про те, що він не вживав алкогольні напої в день події, а лише приймав лікарський препарат «Барбовал». Мовляв, його покази не спростовують факту вчинення правопорушення, а лише спрямовані на уникнення відповідальності. На переконання суду, показник драгера на рівні 0,83 проміле, а також висновок КП «Волинський медичний центр терапії залежностей», вказують на стан алкогольного сп`яніння у Назара К.

Зрештою його визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130, та оштрафували на 17 тисяч гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus