USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Говорила, що не вживає алкоголь: на Волині водійка намагалася уникнути відповідальності за п’яне водіння

30 Вересня 2023 20:10
На Волині судили водійку, яка заперечувала свою винуватість у тому, що сідала за кермо в стані алкогольного сп’яніння. На момент події вона відмовлялася проходити огляд.

Про це йдеться у постанові Ківерцівського районного суду.

У матеріалах справи вказано, що 1 червня в обідню пору на вулиці Степана Бандери у Ківерцях Оксана Ш. керувала «Фольксваген Пассат» з явними ознаками алкогольного сп'яніння (запах алкоголю з порожнини рота). Від проходження огляду жінка відмовилася, тож її дії кваліфікували за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У судовому засіданні Оксана Ш. свою вину не визнала, зазначивши, що вона не керувала автомобілем «Фольксваген Пассат», а працівники поліції її не зупиняли. Жінка наголосила, що не вживає спиртні напої. З її слів, від проходження огляду на стан сп`яніння вона не відмовлялася, зазначаючи, що будь-які дії буде робити виключно у присутності адвоката. Однак працівники поліції склали на неї протокол.

Читати ще: Десять разів відкладали засідання: на Волині водійка, яку спіймали п’яною, хотіла уникнути покарання

Захисник обвинуваченої адвокат Сабашний Ю.М. підтримав покази своєї клієнтки та просив закрити провадження у справі через відсутність в її діях складу адміністративного правопорушення.

Своєю чергою, поліцейський розповів суду, що в той день під час патрулювання помітив автомобіль «Фольксваген Пассат», який буксирував автомобіль «ВАЗ» без увімкнутого ближнього світла. Окрім того, під час буксирування на переїзді у автомобіля «ВАЗ» виникла проблема з колесом, внаслідок чого транспортні засоби зупинилися на перехресті проїжджої частини.

Підійшовши до автомобіля «Фольксваген Пассат», поліцейські попросили надати документи, однак остання повідомила, що у неї з собою їх немає, а сервіс «Дія» на мобільному телефоні не працює. Поліцейський також зазначив, що від Оксани Ш. було чути запах алкоголю. На пропозицію пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння жінка відмовилася, сказавши, що буде робити це лише за присутності адвоката. Однак ні на місце події, ні у медичний заклад він не прибув. Водійка продовжувала відмовлятися від огляду, тож було вирішено скласти протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

В підсумку суд не взяв до уваги пояснення потерпілої, розцінивши їх, як уникнення нею адміністративної відповідальності. На записі з боді-камер жінка не заперечувала, що керувала «Фольксваген Пассат» під час буксирування. Також суд не взяв до уваги твердження водійки про те, що вона не вживає спиртні напої, оскільки це не підтверджується жодними доказами, а також тим фактом, що жінка відмовилася на місці події та у медичному закладі проходити огляд на стан алкогольного сп'яніння.

Представники Феміди визнали Оксану Ш. винною та оштрафували на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нема на то ради ! Показати IP 1 Жовтня 2023 05:25
Фамілію адвоката назвав, а фамілію п'янюги за кермом, тим більше після рішення суду, назвати свідомо не хоче ! Випадковість ? Не думаю !
1234 Показати IP 1 Жовтня 2023 05:30
Мало! Таких «розумників» потрібно карати по максимуму!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus