USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вирішити проблеми луцького депо мають Верховна Рада і Кабмін?

16 Жовтня 2008 10:23
На 31-й сесії Луцької міської ради 15 жовтня обранці громади обласного центру Волині прийняли звернення за підписом міського голови Богдана Шиби до Верховної Ради і Кабінету Міністрів України, у якому просять переглянути суму річних призначень коштів субвенції за пільгові перевезення до фактичних втрат підприємства та передбачити в Державному бюджеті на 2009 рік суму коштів на повне покриття втрат або заміну існуючої системи надання пільг на надання адресної дотації пільговим категоріям пасажирів. Про це інформують «Волинські Новини».
 
Подаємо текст звернення дослівно:
 
«15 жовтня 2008 року не виїхали на маршрути тролейбуси та автобуси Луцького підприємства електротранспорту. Це викликано двомісячною затримкою із виплати заробітної плати.
 
Причини тяжкого фінансового стану підприємства полягають у існуючій системі компенсації втрат перевізникам за пільгові перевезення пасажирів. Луцьке підприємство електротранспорту виконує перевезення пасажирів у звичайному режимі руху, із наданням пільгового перевезення всім категоріям пільговиків, передбачених законодавством, у місті Луцьку (50 тролейбусів та 5 автобусів) та на п’яти приміських маршрутах до садово-городніх масивів, у зв’язку із чим несе найбільше соціальне навантаження в області.
 
Станом на 01 жовтня 2008 року Луцьке підприємство електротранспорту отримало 4280 тисяч гривень субвенції за перевезення пільгових категорій пасажирів тролейбусами при річному призначенні 6000,7 тисячі гривень субвенції.
 
Тобто, до рівномірного розподілу по місяцях, підприємство недоотримало 220 тисисяч гривень. Крім того, підприємству призначено 781 тисяча гривень субвенції за перевезення пільгових категорій пасажирів автобусами у звичайному режимі руху, а фактично станом на 01 жовтня 2008 отримано 300 тисяч гривень. До рівномірного розподілу по місяцях підприємство недоотримало 286 тисяч гривень субвенції із державного бюджету за автобусні перевезення.
 
Загальна сума недоотриманої субвенції із державного бюджету складає 506 тисяч гривень.
 
За 9 місяців 2008 року підприємством надано послуг із пільгового перевезення пасажирів на суму 8,173 тисячі гривень. До кінця року сума послуг становитиме 12500 тисяч гривень. Враховуючи, що річне призначення складає 6000,7 тисячі гривень, можна констатувати, що сума компенсації буде складати 50 відсотків від фактично наданих послуг.
 
Такий стан розрахунків не дозволяє підприємству нормально функціонувати і потребує негайного реагування з боку держави.
 
Враховуючи вищевикладене, Луцька міська рада звертається з проханням переглянути суму річних призначень коштів субвенції за пільгові перевезення до фактичних втрат підприємства та передбачити в Державному бюджеті на 2009 рік суму коштів на повне покриття втрат або заміну існуючої системи надання пільг на надання адресної дотації пільговим категоріям пасажирів.

Вважаємо, що неприйняття таких рішень, призведе до руйнування галузі комунального транспорту та виникненню таких неприпустимих на транспорті явищ, як страйк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2008 12:51
У Шиби винні всі: Президент, Верховна Рада, Кабінет Міністрів, обласна рада, одним словом всі, крім нього. Шиба - святий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus