USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Виріжуть столітні дуби? На додаток до стадіону і бігових доріжок у Ківерцях хочуть реконструювати парк

28 Червня 2023 17:50
Бюджетні апетити ківерцівського голови ростуть немов на дріжджах. Не встигла вся Україна оговтатися від новини про те, що мер Ківерців зібрався витратити на ремонт стадіону та бігових доріжок майже 150 мільйонів гривень, як Олександр Ковальчук вирішив освоїти бюджетні кошти на ще один потужний проєкт.

Ідеться про масштабну реконструкцію парку, де ростуть 100-літні та 200-літні дуби. Частину велетнів, схоже, надумали вирізати. В міськраді відбулися громадські слухання, інформує ТРК «Аверс».

Люди збираються в кабінеті міського голови. Частина місцевих жителів переживає, аби реконструкція не обернулася вирізуванням столітніх дубів, бо ж колись тут уже нагосподарювали.

«Знаю, хто різав. Куди різав, то не буду казати, бо не знаю. Різали по-чорному. Цієї весни дивлюся: знов ріжуть. Ріжуть нормальні дуби, рівні. Ну кривий я стерпіла би. Кажуть: це кронування. Ви мені поясніть: як зрізати дуба повністю, остався один рівний стовп, а крони я не бачу там», – нарікає жителька Ківерців Тетяна Гнатюк.

Мер Олександр Ковальчук був присутній лічені хвилини, а згодом покинув обговорення.

Читати ще: «Відірваний від реальності дегенерат», – Стерненко про мера Ківерців, який хоче витратити 150 млн на стадіон і бігові доріжки

Як збираються під час війни змінити парк у Ківерцях? Відповідно до проєкту, територія сягає менше ніж п’ять гектарів. Там мають бути парковка для автомобілів, сцена, дитячий ігровий майданчик, спортивний майданчик, скейт-парк, майданчик для настільного тенісу, майданчик для тихих ігор, фонтанчик для пиття, вбиральня, каналізаційна насосна станція, заклади торгівлі, інформаційний пілон, майданчик для вигулу великих собак, майданчик для вигулу малих собак, майданчик для тренування собак. І це ще не все.

«Ми, громада, не наполягали на такому об’ємному реконструюванні парку. Для нас важливо – просто гарний благоустрій… Ківерчани воліють бачити первинне обличчя парку. Як кажуть, що там тільки дуби, тільки липи,то саме це є для ківерчан важливим», – говорить жителька Ківерців Наталія Холявінська.

«Ми живемо не самі, ми живемо в екосистемі. Ми не можемо просто знищити», – додає Тетяна Гнатюк.
Дехто з жителів каже, що задля цієї реконструкції необхідно зрізати дуби, бо ж будують нову країну.

«Треба йти вперед. Ми взагалі будуємо нову країну. Все, хватить дивитися на те, що було колись там. Мені шкода ті дуби різати. Але якщо необхідно буде для дітей зробити той майданчик і потрібно спиляти три дуба, то треба спиляти три дуба. Їх шкода пиляти… Я хочу, щоб мої діти приходили в парк і казали: «Тату, я хочу на скейті покататися, тату, я хочу на роліках покататися». Я скажу: «Ні, бо там дуб і тобі не зробили ту площадку», – говорить житель Ківерців Дмитро Мірчук.

Коштів на таку потужну реконструкцію нині нібито немає. Наталія Холявінська дивується: мовляв, раніше в бюджеті навіть не було грошей найняти працівника, який доглядав би за тим парком, що є.

«Ви на той момент відзначили, що в бюджеті немає коштів на утримання такої посади. З огляду на таку величезну реконструкцію, такі великі капіталовкладення ми передбачили такі речі в нашому бюджеті?» – цікавиться вона.

«На пальцях, можливо, вісім-десять мільйонів буде коштувати весь парк, всі роботи в парку», – говорить перший заступник Ківерцівського міського голови Ігор Роганов.

Розробка проєкту вартувала міськраді близько 32 тисяч гривень.

Освоїти мільйони на реконструкцію парку планують за три-сім років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
дідо Показати IP 28 Червня 2023 18:02
виборці повні лохи.
Пан Микола Показати IP 28 Червня 2023 18:18
Луцький парк у скільки обходиться, знаєте ? Без всякої реконструкції, просто, щоб траву раз на 2 місяці стригти ? Так ото ж.
Шломо Луцкер до Пан Микола Показати IP 28 Червня 2023 19:50
Раз на 2 місяці? Її там кожен день стрижуть.
Василь Показати IP 28 Червня 2023 19:24
Ще трохи-і столиця переміститься в Нью-Ківерці.Остапи Бендери і далі процвітають.Поки-що.
Ільф Показати IP 28 Червня 2023 19:30
Пілітє, Шура, оні золотиє!
Чесний Показати IP 28 Червня 2023 19:36
Євросила все знає!!!дуби особливо!!!
Я Показати IP 28 Червня 2023 19:58
Зрізати Щоб був один асфальт ? Потім садити нові дерева . щоб було де посидіти сховавшись від сонця Це ще можна списати кошти І так далі ...
Народна прокуратура Показати IP 28 Червня 2023 20:26
Який спортивний мер! А по зовнішньому вигляду й не скажеш! То стадіон, то спортмайданчики у парку! Вузька спеціалізація з розпилу бюджетних коштів. Напевне, і виконавець робіт по стадіону й парку один і той самий. Добре б ще запланувати у Ківерцях спортивні реконструкції школи, садочку автостанції, залізничного вокзалу і лікарні. Ну, щоб вже гарантовано всі ківерчани і гості міста не уникли спортивних занять.
вовк Показати IP 28 Червня 2023 20:37
УДІВІТЕЛЬНИЙ ІДІОТ
Ан-225 Показати IP 28 Червня 2023 20:52
Шо за люди живуть у Киверцях ?То у них приватний морг то у них людей труять сурогатом то у них братська могила на подвірї на вулиці Садовій то сусід з сусідом горище поділити не можуть.то у них голова райдержадміністрації в дезертирах . Хто там ЖИВЕ?
Ту-54 до Ан-225 Показати IP 30 Червня 2023 17:02
Ківерцигани
маліна пихайлова Показати IP 28 Червня 2023 21:11
Воюймо за Україну. Тре шоб мер і інша заброньована від могилізації публіка мала ще більше тьолочок. Всі до військкоматів. Вас там усім забезпечать, бо якщо можемо стадіони під час війни клепати, то нема потреб ні в снарядах, ні в танках. Дивно, шо ше під Москвою не стоїмо.
Депутат Показати IP 28 Червня 2023 22:14
Сьогодні вже почалися роботи на озері Молодіжне по будівництву доріжок . Працівники які там працюють сказали, що їм виділили 1 млн 200 тис гривень. Хто проводить тендери в міській раді, хай прокоментує, що фірми ? Хто виділив землю під кафе яке вже майже збудоване?
Я Показати IP 29 Червня 2023 06:32
Ківерчани ви що зомбовані згуртуйтесь закрийте двері мерії перед цим ублюдком не надійтесь ні на кого самі беріть свою долю в свої руки
Саша Показати IP 29 Червня 2023 06:39
А майданчик для вигулу міського голови в парку передбачається? Якщо так то ріжте дуби, будемо вигулювати це чудо
Фермер Показати IP 29 Червня 2023 09:29
Роганову мало тих дубів що накрав по області, то вже і в парку буде різати. Потрібна ще одна машина
депутат-опозиціонер Показати IP 29 Червня 2023 09:32
Питання виділення коштів розглядається без опозиції. Про озеро Молодіжне, про те що Ковальчук купив за 1млн 500 тис нове авто, ми, опозиціонери взнали через ЗМІ. Є тендерний комітет, хто туди ходить на засідання, ми не знаємо, опозицію не кличуть
Анонім Показати IP 1 Липня 2023 20:37
мешканці Ківерців обрали мером колишнього прикордонника(2003-2009), який через те, що погорів на хабарі, вимушений був залишити службу, щоб зам'яти справу. Куди дивилася місцева громада, чи там хапуги в авторитеті і сприймаються за 'господарників'?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus