USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Скандальний тендер на ремонт стадіону у Ківерцях скасували після втручання прокуратури

22 Вересня 2023 13:30
Скандальний тендер на ремонт за понад 145 мільйонів гривень стадіону в Ківерцях скасували.

Про це повідомили у прокуратурі Волині.

Значний суспільний резонанс в Україні викликали здійснені в умовах воєнного стану Гуманітарним відділом Ківерцівської міської ради закупівлі робіт з капітального ремонту стадіону, бігових доріжок та тренувальних спортивних майданчиків у Ківерцях на суму понад 145 мільйонів гривень.

Реагуючи на обурення громадськості та критичні повідомлення в медіа, прокурори з'ясували, що відкриті торги з особливостями замовник провів, маючи на той момент в бюджеті територіальної громади на ці роботи лише 133 тисячі гривень.

Крім того, переможець торгів не підтвердив свою відповідність вимогам кваліфікаційних критеріїв, що були визначені замовником робіт.

Також один із субпідрядників, який мав залучатися до виконання робіт, нещодавно був притягнутий до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Враховуючи виявлені при проведенні торгів порушення, обласна прокуратура у серпні 2023 року ініціювала перед органами контролю здійснення моніторингів процедур закупівель.

За їх результатами підтверджені порушення при проведенні тендерів, а Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради 18 вересня 2023 року розірвав договори, роботи за якими не виконувалися і не оплачувалися.

Отож, за втручання обласної прокуратури вдалося своєчасно упередити неефективне використання коштів місцевого бюджету в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, раніше міськрада у Ківерцях оголосила тендер на будівництво стадіону з біговими доріжками за 150 мільйонів гривень. Проте після розголосу та скандалу торги скасували. Але, як стало відомо 21 серпня, мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону.

Читати ще: Можна було купити 6 тисяч дронів: мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону

Депутат Ківерцівської міської ради Ігор Мисковець заявив, що складає повноваження, бо не згодний із антигромадськими діями керівництва міської ради.

Після того, як мер Ківерців Олександр Ковальчук захотів витратити 145 мільйонів гривень на стадіон та бігові доріжки, волинський військовослужбовець з-під Вугледара записав відеозвернення і попросив вкраяти від озвучених мільйонів бодай 120 тисяч гривень на дрон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 22 Вересня 2023 14:12
Скасували завдяки втручанню громадськості. Прокуратура зявилась потім, коли в суспільстві закипіло
Zorro Показати IP 22 Вересня 2023 18:44
Шо ж ти,Саня,здав на назад....
Pro до Zorro Показати IP 23 Вересня 2023 22:22
Та слабак саньок(
Яник Показати IP 23 Вересня 2023 22:23
Зря мисковець склав повноваження (

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus