USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Виробникам ліків заборонять співпрацювати з медиками для просування своєї продукції, – МОЗ

26 Листопада 2023 07:43
Уряд підтримав законопроєкт, який заборонить виробникам та дистриб'юторам лікарських засобів, а також представникам фармацевтичних компаній співпрацювати з медиками та фармацевтами.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, наразі для просування своєї продукції представники фармацевтичної промисловості нерідко роздають лікарям і провізорам сувенірну та брендовану продукцію, подарунки і навіть премії, пише УП. Життя.

Тому в законопроєкті передбачили перелік дій, які впливають на об’єктивність та ефективність роботи лікарів і фармацевтів. Документ має на меті не допустити призначення ліків під впливом прямих чи непрямих фінансових стимулів.

Читати ще: В Україні створять інформаційну систему трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин

«Він передбачає, що лікарі, фармацевти та спеціалісти з реабілітації не матимуть права безпосередньо чи через інших осіб вимагати, просити та одержувати ані кошти, ані іншу вигоду за призначення лікарських засобів конкретного виробника. Заборона поширюватиметься і на медичні вироби та допоміжні засоби реабілітації», – зазначають у МОЗ.

Читати ще: Медогляд для школи тепер можна буде пройти у сімейного лікаря, – МОЗ

Також документом передбачено заборону використовувати для призначення ліків бланки фармкомпаній, які містять рекламну інформацію.

«Окрім того, фармацевти при відпуску лікарських засобів на прохання покупця будуть зобов’язані надати достовірну інформацію про наявні аналоги. Провізор не має приховувати інформацію про ліки з аналогічною активною речовиною за нижчою ціною, керуючись власною вигодою», – стверджують у міністерстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Листопада 2023 10:32
Вся наша медицина працює на фармкомпанії. Їм не потрібен пацієнт який вилікувався, їм потрібен постійно хворий пацієнт, що постійно купує ліки і оплачує їхні медпослуги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus