USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виші зможуть самі встановлювати розмір плати за навчання

23 Вересня 2009 18:52
Згідно з новим Законом «Про вищу освіту» вишам буде надано право відкривати рахунки, в тому числі депозитні, користуватися банківськими кредитами, не застосувати тендерні процедури на здобуття вищої освіти та встановлювати розмір плати за навчання. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Зазначені новації Закону допоможуть вітчизняній вищій школі увійти до світового та європейського освітньо-наукового простору ― заявив Міністр освіти і науки Іван Вакарчук на відкритому засіданні Уряду за участю ректорів вузів.
За словами Міністра, зазначеним законопроектом визначаються нові типи вищих навчальних закладів та вимоги для них. Таким чином будуть існувати університети класичні чи профільні, академії, коледжі і професійні коледжі. Законопроект передбачає запровадження освітньо-наукового рівня «доктора філософії», вилучення освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста та поняття рівнів акредитації вузів.
Окрім того, за словами Міністра, відповідно до законопроекту, для національних вищих навчальних закладів суттєво розширяється автономія та академічні свободи.
За повідомленням Урядового порталу, передбачається включення до управлінських структур вузів різних рівнів представників від органів студентського самоврядування не менше як 10%.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus