USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Батьки дітей з сусідніх громад платитимуть за навчання у школах і садках Луцька

22 Листопада 2018 11:00
За освітні послуги садочків і шкіл батьки, діти яких не зареєстровані в Луцьку, змушені будуть платити у випадку, якщо не буде укладено відповідний договір із громадою, де проживає дитина.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22 листопада.

Як повідомила директорка управління освіти Зіновія Лещенко, відповідно до перехідних положень до ЗУ «Про освіту», з 1 січня «гроші мають ходити за дитиною». Тому за дорученням міської влади було розроблено проект рішення «Про встановлення плати за надання освітніх послуг у закладах дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності для батьків, діти яких не зареєстровані в місті Луцьку».

«За цим документом, платитимуть за освітні послуги ті батьки, які не сплачують податки в міський бюджет. Це наше уточнення», – сказала Зіновія Лещенко.

Вона зазначила, що з батьками укладатимуться договори про надання освітніх послуг, де будуть прописані відповідальності сторін.

Також Зіновія Лещенко повідомила, що вже пораховані суми на утримання дитини, враховуючи харчування.

«Якщо буде договір між ОТГ і міськрадою, то громада може оплачувати за освітні послуги дітей. Якщо такого договору не буде, то їх укладатимуть батьки», – зазначила Зіновія Лещенко.

Так, зараз на одну дитину, яка вчиться в школі, у середньому йде 21,48 гривні (без харчування), а дитину, що перебуває в садочку, – 51,2 гривні (враховано харчування).

Зараз у Луцьку навчаються найбільше дітей із боратинської, заборольської, городищенської, ліпінської, піддубцівської, прилуцької та княгининівської громад. У закладах загальної середньої освіти навчаються близько 2500 дітей із прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490 дітей.

Директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова зазначила, що йдеться про те, що саме міський бюджет фінансує і оплату енергоносіїв, і закупівлю необхідного обладнання тощо для усіх шкіл Луцька.

Думки членів комісії щодо проекту розділилися. Остаточне рішення – за сесію Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
скептик Показати IP 22 Листопада 2018 11:10
остаточне рішення - за прокуратурою, яка, сподіваюсь, оскаржить це деб"льне рішення
Батько Показати IP 22 Листопада 2018 11:27
Тоді пропоную міській раді розробити також таке рішення згідно якого: - податки, які сплачуються до міського бюджету роботавцями за викоритсання прації осіб, які не зарєстровані у м. Луцьку перераховувати до бюджетів за місцем їх реєстрації; - податки, які сплачені приватними підприємцями (підприємствами і.т.д.) зареєстрованими на території міста, які фактично здійснюють свою діяльність не на території міста перераховувати до бюджету за місцем фактичного здійснення такої діяльності.
Вася до Батько Показати IP 22 Листопада 2018 12:40
Яке використання праці осіб??? Підприємства платять податки по місцю їх реєстрації, а ПДФО з фізосіб йде по місцю реєстрації цих осіб!!! З другим згідний.
Батько до Вася Показати IP 22 Листопада 2018 13:32
Вася, вчи матчастину. ПДФО йде по містю реєстрації субєкта господарювання, а не найманого працівника (щоб легше Вам було зрозуміти- підприємець зареєстований в м. Луцьку у якого працюють 5 жителів Ківерцівського району то ПДФО з них платиться до бюджету м. Луцька, а не в Ківерцівський район де міце проживання найманого працівника). Ви плутаєтьесь - ПДФО підлягає сплаті до відповідного місцевого бюджету за місцезнаходженням (розташуванням) власних або орендованих приміщень (будівель) в різних районах міста, в яких працюють наймані працівники такого суб'єкта господарювання (це стосується відокремлених структурних підрозділів, філій тощо).
Мама Показати IP 22 Листопада 2018 11:46
Напрямок розвитку нашої держави максимально скинути з себе основні соціальні зобов'язання , але при цьому зібрати максимальні податки , які забезпечать чудове життя "політичній еліті". Шлях в нікуди .
Критик до Мама Показати IP 22 Листопада 2018 20:47
Крім того ці податки йдуть зовсім не на розвиток держави, а на благополуччя певної "касти", чиї діти вчаться в найдорожчих закладах Європи. Цікаво. а генератори даної ідеї, читали Коституцію? Бажано б було пройти посадовцям публічний тест на її знання.
electronik Показати IP 22 Листопада 2018 13:32
Як землю безкоштовно отримувати у навколишніх селах лучани можуть (конституція не забороняє), як в школу ходити то ніяк не можна безкоштовно (хоча конституція каже кожен має право на безкоштовну середню освіту).?????
Анонім Показати IP 22 Листопада 2018 13:57
А ст. 53 конституції про безкоштовність і обов'язковість загальної середньої освіти?
123 Показати IP 22 Листопада 2018 14:46
А навколишні громади у відповідь зможуть поставити шлагбауми на дорогах і з усіх машин зареєстрованих у Луцьку брати мито за проїзд.
Анонім Показати IP 22 Листопада 2018 15:20
Нічого собі міськрада додумалась. Це вже роздріблення держави не на регіональному, а на місцевому рівні. Так би мовити протекціонізм внутрішньообласного масштабу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus