USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вишитий Луцьк: відомі обличчя. ФОТО

25 Серпня 2011 17:52
На громадську акцію «Українська вишиванка», традиційно приходять люди, які волею долі і посади відомі багатьом - посадовці, політики, громадські діячі, освітяни, митці.

На усіх, хто прийшов 24 серпня на Театральну площу міста без вишиванок, дивились скоса – цього дня у Луцьку діяв патріотичний дрес-код.

Напередодні свята і мер Луцька, і губернатор Волині наголошували своїм підлеглим, аби ті не цурались на День Незалежності вбратись у національний одяг.

Самі ж високопосадовці дотримали слова – одягнули вишиті сорочки до класичних костюмів. І луцький мер Микола Романюк, і голова облдержадміністрації Борис Клімчук, і голова Волиньради Володимир Войтович красувались у вишиванках.



Заступниця луцького міського голови Лариса Соколовська разом зі своїм чоловіком теж витримала патріотичний дрес-код.


Начальниця міського управління культури Тетяна Гнатів і начальниця відділу взаємодії з громадськими організаціями та політичними партіями Олена Макарова.

По вигляду першого заступника Романюка Святослава Кравчука було зрозуміло, що клопоти не лишають чиновика і у свято - під рукою він тримав барсетку.

Прес-секретар луцького мера Зоя Балюк і її колега з обласної ради Оксана Лукашук.

Головний архітектор Луцька Юрій Казмірук (праворуч) розповів, що сам колекціонує вишиті сорочки.

А от блакитна вишита сорочка заступника луцького мера Василя Байцима особливо гармоніювала зі строгим костюмом.

Керуючий справами міськвиконкому Луцька, заступник Романюка Юрій Вербич вбрався у ніжно-білу сорочку, вишиту світло-зеленими нитками.

Його брат, письменник та журналіст Віктор Вербич теж був на святі.

Начальник відділу екології Луцькради Борис Сорока, як і його колеги, демонстрував свою патріотичність і блискучу посмішку.

Депутат Луцької міськради, «свободівець» Святослав Боруцький одягнувся в тон багатьом чиновникам - вишиванку з білим візерунком.

Личив національний одяг і медикам – начальнику міського управління охорони здоров’я Федору Кошелю та головному лікарю Луцької міської клінічної лікарні Ларисі Духневич.

Блузу, схожу на вишиванку, одягнула головний лікар луцької поліклініки № 2, депутатка Луцькради Ганна Кравчук.

Казали, що Миколі Корнейку, начальнику управління муніципальної дружини Луцької міськради, національне вбрання українців личить не менше, ніж форма міліціонерів.

Цілою сім’єю на «Українську вишиванку» прийшов депутат Луцької міської ради Валерій Бондарук – взяв з собою дружину і двох доньок.


Депутат Волинської обласної ради, «заукраїнець» Ігор Гузь теж був не сам – його супроводжувала дружина Оксана.



Усміхався на всі зуби депутат Луцькради від «Сильної України» Євгеній Ткачук – вишиванку мав оригінальну. Проте його колега по раді від «Батьківщини» Сергій Волик дрес-коду не витримав.


Кому не бракувало гарного настрою видно було одразу – бізнесмени зі «Свободи» жартували на ліво і на право. Депутат Луцькради Олег Чернецький та його однопартієць з Волиньради Євген Мельник і з дівчатами фотографувались, і з колегами встигали побалакати. «Нашоукраїнець» Анатолій Пархом’юк заходився від сміху.



Гарні білі сорочки одягнули цього дня і радник Романюка, колишній мер Луцька Антон Кривицький та заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк.


Подібне вбрання мав і головний податківець Волині Микола Гринюк.

У схожій вишиванці з’явився на громадській акції і колишній депутат Луцькради, помічник заступника голови обласної ради Анатолій Бубенщиков.

Кому-кому, а опозиціонерам гріх було в такий день без вишиванки: секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт та депутат Волиньради Анатолій Грицюк.


Начальник міського управління освіти, колишній директор луцької школи №15 Олег Гребенюк.

За прикладом головного освітянина Луцька вчинив і директор гімназії №21 Олег Ковальчук.

У вишиванці прийшов і очільник гімназії №4 Олександр Мишковець.

Не гірше показав себе і директор луцької школи №2 Василь Грищук, з яким прийшли і вчительки.

Ще одна освітянка, заступниця начальника міського управління освіти Лілія Кревська привела на акцію свою доньку.

Народний артист України Василь Чепелюк: свякове вбранян, гонорова постава, вишивана сорочка.

Начальниця міського управління економіки Любов Ковпак.

Начальник УМНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук щось емоційно розповідав Ларисі Духневич.

Чи не найбільш заклопотаною на акції «Громадська вишиванка» була начальниця відділу у справах сім’ї та молоді Луцькради Ольга Коритнєва, бо переймалась, аби захід пройшов успішно. У цьому їй допомагав радіоведучий Сергій Ткачук.




Як завжди зайнятим здавався і Юрій Войнаровський – опікун міського палацу культури.

Депутати Євгеній Ткачук, Андрій Козюра, голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход.

До слова, Наход цьогоріч прийшов на акцію з дружиною та найменшою донечкою.

Знайшли час вийти в люди і головний лісівник Волині, депутат Волиньради Богдан Колісник та начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Тим часом Юрій Вербич знайшов собі співрозмовника – працівника луцької мерії, колишнього депутата Луцькради Ігоря Давидова.

«Тусувались» на центральній площі Луцька і головний «свободівець» Волині, депутат облради Анатолій Вітів та колишній луцький мер, а нині депутат Луцькради Богдан Шиба.

Була тут і колишній прес-секретар колишнього мера Мирослава Радавська.


У чорній вишитій сорочці походжав Театральним майданом і відомий український художник Микола Кумановський.

Схоже у гарному гуморі прийшов відзначити День Незалежності і головний міліціонер Волині – начальник УМВС України в області В’ячеслав Ходирєв.

Спершу він привітався з начальником обласного управління захисту прав споживачів Геннадієм Кожевніковим.

Потому підійшов до своїх – прокурора області Андрія Гіля та начальника управління СБУ в області Володимира Мельниковича.



Колишня депутатка Луцькради, голова обласного осередку «Союзу українок» Любов Ганейчук спілкувалась з опозиціонером Грицюком.

Прийшли на свято і двоє найкращих друзів – депутат Луцькради Іван Смоленг та перший заступник волинського губернатора, депутат облради Олександр Башкаленко. «Регіонал» Башкаленко одягнув вишиванку, а от його однодумець відмовився від такого дрес-коду.

По тому Башкаленко балакав з очільником обласного управління СБУ.

Приємним цей день виявився і для доцента кафедри фінансів Луцького національного технічного університету Валентина Талаха – йому вручили нагороду.

Начальник КРУ у Волинській області Анатолій Омельчук знайшов спільну мову з керівником всіх медиків Волині Ігорем Ващенюком.

Начальник управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міськради Микола Іванюк з дружиною та сином.

Так само і начальник управління юстиції в області Ігор Оксенчук пришов з сім’єю – заради свята навіть ризикнув взяти на спеку своє немовля.

Поглянути, як Луцьк святкує 20-ту річницю незалежності прийшла і гендиректорка Волинської обласної держтелерадіокомпанії Ольга Куліш.

Спостерігав за людом і депутат Луцькради, лікар Степан Цимбалюк.

Член міськвиконкому Луцька Юрій Циганюк привів із собою двох хлопчаків.

Начальник управління Держкомзему в області Василь Василенко теж прийшов на акцію у вишиванці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанка Показати IP 25 Серпня 2011 18:59
Луцька еліта:) Є дійсно гарно вбрані),а є так собі)))...
Бармалєй Показати IP 25 Серпня 2011 19:41
Донька пана Находа - the best
Бармалєй Показати IP 25 Серпня 2011 19:56
Всім нашим паням і паннам вишиванки до лиця. Пані Гузь, пані Коритнєва, пані Оксенчук +100500
Здивована Показати IP 25 Серпня 2011 21:27
Л. Кревська давно вже не заступник і не працює в міськуо!
ЧуйНа Показати IP 26 Серпня 2011 13:43
А чи відповідає форма змісту???
Vika Показати IP 26 Серпня 2011 13:54
Грицюк дає автограф Пустовіту )))) чи телефончик )))
ЗМІ Показати IP 26 Серпня 2011 20:03
Радавська ще набрала кілограмів, так, десять. Була кругла, а стала ще кругліша. Має заслуги: роботу в раді зі ЗМІ перетворила в чистої води декорацію. Взагалі, за 20 років незалежності українцям до смерті набридли політика і політики, газові ігри і намети від Хрещатика до Луцька, теле-шоу з Шустером і величезні жовто-голубі білборди з юними обличчями президентів і депутатів. Чуда за цей період не трапилось, і ми під гімн "Ще не вмерла..." приходимо до системи, яку вже час називати Радянською Україною. Щоправда, на мітинги і паради треба ще замовити портрети "політбюро". В вишиванках. "Верую, ибо абсурдно".
сумно... Показати IP 28 Серпня 2011 15:47
Ніби все так гарно, а змісту дійсно немає. Добре, що домоглися щоб чиновники покрасувалися у вишиванках, але...хіба вони стали українцями від цього? так...совкова Україна...
Слава Показати IP 29 Серпня 2011 11:07
Все одно гарна ідея такої акції. Людям потрібне відчуття свята. Чи то парад, чи то вишиванка...кому що, але настрій ми повинні створювати собі самі...інакше буде зовсім тяжко ;-) В інших містах і такого немає. А тут вийшов - поспілкувався, себе показав, на людей подивсь )))
Лучанка Показати IP 27 Квітня 2012 12:37
Ще треба мати кошти ,що б купляти. Не кожен може дозволити собі в наш час таку гарну річ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus