USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Виверження вулкану на Гаваях: оголошено червоний рівень тривоги

16 Травня 2018 18:22
На Гаваях оголосили червоний рівень тривоги через виверження вулкану Кілауеа.

У суботу на вулкані Кілауеа відкрилося кілька тріщин, які вивергають потоки лави, що посилило побоювання з приводу наближення сильного виверження, про що попереджає Геологічна служба США.

Про це йдеться на сайті Інформатор з посиланням на Гавайський центр спостереження за вулканами.

Зазначається, що збільшилась інтенсивність викидів попелу, його шлейф зносить вітром на південний захід архіпелагу. Хмара попелу досягає висоти 3-3,6 тисячі метрів.

За інформацією USGS, виверження Кілауеа може посилитися у будь-який момент, воно буде супроводжуватися новими викидами попелу і вибухами біля кратеру вулкану.

Як передають Українські новини, Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп виступив з заявою про можливу національну небезпеку, так як сусідні острови почали покриватися тріщинами, з яких виходить магма. У зв’язку з цим була віддана команда про початок повної евакуації східного узбережжя найбільшого гавайського острова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus