USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Вивіз до Росії понад тисячу тонн українського зерна: СБУ затримала колаборанта

28 Квітня 2023 17:07
Служба безпеки України затримала ще одного ворожого поплічника під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області.

Зловмисником виявився 40-річний приватний підприємець з Куп’янського району, який вирощував та продавав гуртом сільськогосподарські культури, інформують в СБУ.

Після захоплення частини регіону він підтримав російських загарбників і добровільно почав співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією. Встановлено, що у серпні минулого року чоловік отримав від агресора так званий торговий патент на торгівлю зерном. При цьому колаборант взяв на себе зобов’язання щодо сплати податків до бюджету країни-агресора.

За даними слідства, протягом місяця він незаконно вивіз до росії понад тисячу тонн української пшениці на загальну суму майже 5 млн грн. Там він реалізовував агропродукцію російським монополістам і отримував від них розрахунок у рублях.

Читати ще: СБУ затримала двох колаборантів, які допомагали рашистам на Харківщині та Донеччині

Після звільнення району зловмисник намагався залягти на дно і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.
На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus