USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Я плачу щодня»: в місті на Волині виставили портрети полеглих захисників

5 Жовтня 2023 23:14
«Пам'ять про Героїв житиме вічно!» – унікальну виставку картин під такою назвою презентували в Торчинській громаді Луцького району. Кожне полотно зображує не лише захисника, який загинув за Україну, а й те, чим він жив і що любив.

У ці осінні дні в Торчинській громаді вшановують усіх тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, а ще презентують унікальну виставку картин. На кожній – портрет захисника та частинка його біографії, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Серед картин – портрет Руслана Вознюка. До війська чоловік пішов у лютому цього року добровольцем за мобілізацією. Його серце зупинилося 16 травня в районі села Лиман Перший на Харківщині. У Руслана залишилося двоє дітей.

«Плачу щодня. Немає такого дня, щоб я не плакала. Тяжко. Сильно тяжко… Він у мене був хороший, слухняний син. Скільки буду жити, стільки буду плакати», – каже мама Героя Любов.

«Він любив природу. Любив ловити рибу. В нього залишився улюблений собака, який до сьогодні скучає за ним», – додає дружина Руслана Оксана.

Ідею проєкту, який берегтиме пам'ять про Героїв Торчинської громади, запропонувала працівниця міськради Алла Ревуцька. А втілила в реальність місцева художниця Ніна Фесенко. Загалом мисткиня написала 16 картин. На жаль, це ще не всі: на війні загинули ще двоє захисників із громади. Працювати над цими полотнами поки надто важко, адже перед тим, як почати малювати, художниця спілкується з рідними загиблих, аби зрозуміти, як і чим вони жили.
Рідним боляче дивитися на картини, але для них важлива така пам’ять.

На одній із них зображений син Інни МарушкоВадим. Що таке війна, їхня родина дізналася ще у 2014-му. Тоді Вадим воював в АТО, після чого поїхав на реабілітацію в Польщу. Там залишився жити і з часом навколо себе зібрав усю сім’ю.

«І тільки почув, що війна – все. Отакий патріотизм. Такі наші діти. Мабуть, таких дітей, як у нас в Україні, немає ніде, – каже мама Вадима Інна. – Він був бадьорий, мужній, із вогником в очах. Я пишаюся своїм сином».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus