USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Я проти, щоб людей хапали і везли у військкомат», – депутат-військовий з Волині

1 Січня 2024 15:07
Поширена думка, що депутати не йдуть на фронт, не завжди справедлива. Волинянин Сергій Дружинович – приклад геть іншої історії. Він так хотів у ЗСУ, що навіть вдався до хитрощів.

Про військового, якого побратими називають Скіф, а ще директора школи та депутата Ковельської міськради ради, йдеться у сюжеті 12 Каналу.

Що таке війна, Сергій Дружинович знає ще з 2014 року. А до того ледве не зі школи грав у страйкбол – змагання, що імітують реальні бойові дії.

«Це ніби тренування, як дисципліна. І ось зараз, як пригадати, то практично вся команда воює», – каже волинянин.

Історія, як зізнається Дружинович, чи не найулюбленіший його шкільний предмет. Тому на фронті і дав собі прізвисько Скіф. Крім того, довго носив козацького чуба – оселедця.

Як розповідає військовий, коли приїхав на передову, то зустрів усіх тих, з ким працював у Ковелі, тож ніби нікуди й не виїжджав.

«Приїхав у Покровськ, там база у нас була колись, зустрів тих самих людей, з якими страйкбол бігав, разом рукопашем займалися. Ніби нікуди і не виїждав, всі свої. Дали мені тоді 12 чоловіків у групу, зробили командиром відділення, бо вони знали, що я вже все вмію, знаю. Я там трішки підучував їх», – розповідає чоловік.

Читати ще: «Завдяки йому я навчився ходити», – військовий з Волині забрав сина і дружину з пологового

Військовий зауважує, що на війну треба добровольці, а з тими хлопцями, яких набрали в армію силоміць, працювати дуже непросто.

«Я не кажу, що у нас Збройні сили якісь не такі, але треба впроваджувати дух побратимства. І я проти того, щоб людей за руки хапали, садили в машини і везли у військкомат. З ними так важко потім працювати на війні. А от вони про це не думають. Я розумію, що потрібні бійці, але їх треба готувати. А не кинув, привіз, а там розбирайтеся», – наголошує Дружинович.

Крім того, каже депутат-військовий, в армії бракує педагогів, які можуть допомогти адаптуватися до нового середовища. Тож новачків спочатку відправляють на побутовий фронт.

«Коли вас 12 і один новачок потрапляє туди, то він переварюється, а вже через два тижні як свій», – каже Скіф.
Читати ще: «Ми б’ємося за Україну так, немов це остання битва», – військовий капелан з Волині

Військовий нарікає, що великою проблемою є миші, які просто згризають все. І подітися від них нікуди.

«Їх дуже багато. Чесно кажучи, я от і раніше воював, а стільки мишей не бачив, їх тьма. Видно, почало холоднішати, а вони їсти хочуть. І просто по тобі бігають, вони тебе вже навіть не бояться. Просто відмітаєш їх з себе», – каже волинянин.

Побороти їх неможливо, додає він, тож залишається лише з ними подружитись.

«То ми їх підгодовуємо в окремому місці, щоб вони хоча б там були, а не на нас лізли», – провадить боєць.

У Ковельську міську раду, каже депутат, пішов заради патріотичного виховання дітей. Як додає, намагається донести обранцям громади, наскільки важливо розвивати молодь.

«Навіть більшість з людей не знає історію, справжню історію. Коли ти починаєш їм розказувати, що, народ, це віна не 10 років, бо ми вже 300 років воюємо (з Росією, – ред.). Вони такі – нічо собі. І я їм кажу, що буде ще 300 років – або ми, або вони. Так що вирішуй, все одно воно тебе зачепить. Навіть не тебе, а твоїх дітей. І вони погоджуються», – розповідає він.

Читати ще: Має 9 братів і сестер: 19-річний волинянин пішов на війну добровольцем

Сергій Дружинович зізнається, що так хотів потрапити на фронт, що аж вдався до хитрощів.

«На Волині мене, мабуть, не забрали б. Якби я прийшов у наш військкомат, то сказали би: добре-добре і відсунули б, бо там є певна бронь. То пішли через Хмельницький. Хоча буквально десь пів року тому мені повістка нарешті надійшла. Ну бо у них навіть даних не було, що я служу», – усміхається.

Наразі військовий на кілька днів приїхав додому у відпустку. Проте зізнається, що попри депутатський мандат, до сесійної зали не рветься. У депутатах він разом із дружиною, тому в разі чого на сесії хтось із Дружиновичів таки буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 1 Січня 2024 15:15
Так президент казав , що в нас країна вільних людей і ніхто нікого не хапає..
Анонім Показати IP 1 Січня 2024 16:33
Мало що він там проти. Нам тут треба і далі симулювати всенародну єдність, хоч і на якомусь етапі розвиток пропаганди повернув не туди й дух бодай пасивної добровільності кудись зник. Декілька моїх товаришок поїхали чілити новорічну ніч в різні міста Європки. Чиєсь свободне життя більш важливе за спільну проблему усіх, але егоцентричний мерзотник при цьому тільки якийсь ухилянт)))
Анонім Показати IP 1 Січня 2024 18:06
Якщо ви плануєте воювати ще 300 років, то в цій державі, справді, нічого робити. Сам на війні, але ростити своїх дітей для війни не хочу і не буду.
Were до Анонім Показати IP 2 Січня 2024 21:22
Воюєш у ТРО Варшава?
Маннергейм Показати IP 1 Січня 2024 19:36
Поширена думка шо атошні депутати воюють , тільки непоширена думка шо гинуть одні мобілізовані

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus