USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Я тільки хочу ще знати, як він загинув», - матір загиблого танкіста

4 Листопада 2015 08:15
У день народження загиблого танкіста Віталія Харитонюка, 2 листопада, в його рідній школі на Маневиччині йому відкрили меморіальну дошку. Багато жінок не стримували сліз.

Мати загиблого Любов Харитонюк крізь сльози розповідає, що коли її син їхав із останньої відпуски, то вона відчувала, що син не повернеться, тому благала його не їхати на війну. Проте солдат відповідав, що мусить, бо там його побратими, яких він також має захищати.

«Мене тільки одне ще цікавить, як він помер. Це мене мучить», – каже Любов Харитонюк.

Про це йдеться в сюжеті Громадського.Волинь.



19-річний житель села Четвертня Маневицького району пішов у армію після школи, а згодом підписав контракт на проходження військової служби у лавах Збройних сил України, – розповідає директорка Четвертнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Єлизавета Махновець.



Коли розпочалася війна з Росією, він потрапив у зону АТО, де став танкістом 30-ї окремої механізованої бригади. 8 лютого 2015 року він зник безвісті. Згодом стало відомо, що він потрапив у засідку терористів поблизу села Чорнухине Луганської області.



Пізніше, через два місяці, волонтери місії «Чорний тюльпан» знайшли його могилу та разом із активістами волинської громадської організації «Автомайдан України» доставили тіло додому. У квітні цього року його було поховано.

Під час відкриття меморіальної дошки багато жінок не стримували сліз. Більшість із присутніх знали особисто вбитого солдата і перейнялися горем матері. Усі вчителі школи кажуть, що він був дуже допитливим, обожнював історію, географію, цікавився подіями у світі. Усі пророкували йому велике майбутнє.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus