USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Я замовив сто футболок для фанатів», – Тарас Михалик про «Волинь» та конфлікт з ультрас

10 Вересня 2019 21:01
Ведучий та автор ютуб-програми «Бомбардир» Роман Бебех приїхав до Луцька, аби показати, як Тарас Михалик повертається до українського футболу, чи готова луцька «Волинь» підсилити УПЛ та чи відчувається на стадіоні «Авангард» дух великого Віталія Кварцяного.

«Місцева публіка з одного боку дуже тепло зустріла Тараса, а з іншого – були запитання від місцевих ультрас», – розпочинає Роман Бебех, якого у «Волині» пускають буквально скрізь: від роздягалень до «тренажерки» та масажної кімнати. Відзначимо, що клуби не надто радісно запрошують журналістів у такі місця та привідкривають завіси підготовки, але, як сказав потім головний тренер Андрій Тлумак: «Ми відкритий клуб, який, як і вся Україна, прагне наблизитися до Європи».

Інформаційне агентство Волинські Новини адаптувало для своїх читачів відео у текстовому варіанті, відтак запрошує до прочитання.


ЧИ Є НА «АВАНГАРДІ» ДУХ ВІТАЛІЯ КВАРЦЯНОГО ТА СКІЛЬКИ ГРОШЕЙ ПОПРОСИВ ТАРАС МИХАЛИК У «ВОЛИНІ»

Вже на старті програми Роман Бебех багато спілкується з футболістами «Волині» у пошуках духу Віталія Володимировича Кварцяного. Він без проблем підходить до лави для запасних перед матчем з «Кременем», де Тарас Михалик одразу пожартував, що журналіста очікують проблеми, якщо він приїхав не на фарт.

Натомість Младен Бартулович показує, що у Віталія Володимировича є спеціально відведене місце на стадіоні, де він може подивитися гру спокійно, не відволікаючись ні на що. А Михалик додає, що якби головним тренером був Віталій Володимирович, а не Андрій Тлумак, то Роман був би вже за стадіоном. Також Младен рекламує Міху Горопевшека, адже центральний захисник впродовж трьох ігор на позиції центрального нападника забив три голи у трьох іграх. Забігаючи наперед у матчі з «Кременем» записав на свій рахунок ще одне взяття воріт.

«Нічого особливого, просто пощастило», – скромно каже захисник-бомбардир та жартує, що Младен просто хвилюється за місце у складі.
Сам Младен розповідає, що «Волинь» приймає справжній допінг: «Заходимо до масажної кімнати і відразу ріжемо сало». Також хорват пообіцяв пригостити вечерею Романа Бебеха у разі перемоги «Волині».
Роман відвідав і кімнату для відновлення футболістів, де вони жартують та відновлюються після тренувань та матчів. У роздягальні звучить Monatik, тут проста невимушена невимушена атмосфера.

«При Кварцяному взагалі не можна було таке уявити, що можна зайти в роздягальню», – каже Роман Бебех, потрохи переходячи до основного героя програми Тараса Михалика.

Зокрема, поблизу стадіону він зустрів гендиректорку «Волині» Євгенію Жуховицьку, яка розповіла, що Тарас - волинянин і сам виявив бажання жити у Луцьку.

«Він не ставив жодних претензій до фінансових умов контракту. У нього дуже багато прихильників. Наскільки ми знаємо, то навіть з «Локомотива» хотіли приїхати сюди і підтримати його, але, напевно, через таку обстановку не відважилися», – розповідає Євгенія Жуховицька.

ВІТАЛІЙ КВАРЦЯНИЙ ПРО ЕКСПРЕЗИДЕНТІВ УКРАЇНИ, КОЛОМОСЬКОГО ТА НИНІШНЮ РОЛЬ У «ВОЛИНІ»

«А чого ти, Рома, не сказав, що приїдеш, я хоча б галстук одягнув би», – жартує Віталій Володимирович, зустрічаючи Романа Бебеха у спортивному костюмі перед самісіньким матчем з «Кременем».

Нарешті журналіст потрапив до того місця, яке на початку програми показував Младен Бартулович. «Тут, крім мене, можуть бути хороші люди, які люблять футбол. Для мене найголовніше в житті – чесність. В армії в уставі написано: спочатку бути чесним, а потім вже сміливим, спритним, сильним, берегти країну. Якщо ти чесний, то тоді з цього виходить все інше, а якщо якийсь лицемір, а чесність на останньому місці, то тоді немає про що говорити», - каже Віталій Володимирович.

Про експрезидентів України та Зеленського

Життя наших великих вождів, починаючи з першого президента України і закінчуючи останнім (перед Зеленським) – це все політика компромісів і домовленостей. Під цим стоять домовленості: хто, чого, кому і скільки, а народ на останньому місті. Молодь зараз дивиться і думає, який хитрий, і я собі хочу бути хитрим. От Ляшко кричав в парламенті: вила, лопати, корова. Комуністи як кричали… Зараз Зеленський правильно робить, а всі не звикли: чому так швидко, потрібно ж поторгуватися, потрібно заплатити, хто проти, а потім вирішувати. Якщо йому (Зеленському, – ВН) дадуть працювати в нашій країні… Всі в нас такі розумні, ці лицеміри…
Про нинішню роль у «Волині»

Я є акціонером клубу, клуб пов’язаний з роботою Федерацій футболу Волині. В нас дуже сильна співпраця, футбольний клуб дуже допомагає федерації. Я працюю в клубі, а не в команді. Спортивний директор Кошельник з Тлумаком комплектують команду. Тлумак відповідає за учбово-тренувальну роботу. Ми часто спілкуємося, але я не лізу в специфіку роботи.

Про Коломойського

Зараз йому не до Кварцяного, він серйозна людина в політиці – майстер спорту міжнародного класу (жартує, – ВН). Він знає всі тонкощі політики, він цим живе. Я знаю, що він футбол розуміє, знає його історію. Ми з ним колись спілкувалися, то він все пам’ятає: хто чемпіон світу, коли хто голи забивав. Він слідкує за футболом і є, скажемо так, енергоносієм розвитку. Він нічого не розвалював, як хтось вважає. Це моя думка. Йому ніхто не давав преференцій, він не хотів давати хабарі. Я знаю, як платилася зарплата в «Дніпрі»: були високі зарплати, але й податки платили до бюджету.

Поки велася розмова, рахунок у матчі відкрив Міха Горопевшек, забивши свій четвертий гол у Першій лізі.

ЧОМУ УЛЬТРАС «ВОЛИНІ» БУЛИ НЕЗАДОВОЛЕНІ ПРИХОДОМ ТАРАСА МИХАЛИКА

«Єдиними людьми, які були не зовсім задоволеними приходом Тараса Михалика до «Волині» були ультрас, які, зрозуміло, не могли обійти тему того, що Тарас впродовж війни грав у Росії за «Локомотив». Можна сказати, що вони серйозно висловлювали йому свої претензії», – говорить роман Бебех та запитує в представників фанатів, в чому ж був конфлікт.

Один з фанатів розповів, що хтось зустрічав Михалика добре, хтось – погано: «Я зустрів його нормально, він не зробив нічого поганого. Він прийшов з російського «Локомотива», але він прийшов в нашу команду. Є люди які його підтримують, а є, які не підтримують».
Ще один з представників фан сектору сказав, що спочатку до Михалика було багато питань на рахунок того, що він грав в країні-агресорі, але в підсумку сталася зустріч, під час якої стала зрозуміла позиція Тараса.

«Виявилося не все так однозначно, поки історія зам’ята. Ми тільки нещодавно дізналися, що він допомагав українській армії», – каже представник сектору фанатів «Волині».

Відтак, зараз стосунки між футболістом та ультра вирівнялися.

ТАРАС МИХАЛИК ПРО ГРОШІ ТА НІЧНІ КЛУБИ

Роман Бебех прямо під час матчу ходить по стадіону та спілкується з вболівальниками, але нарешті черга дійшла і до самого Тараса Михалика, який був замінений ще у першому таймі через пошкодження, тож сидів поблизу лави для запасних.
Про нічні заклади

Ти знаєш, що я не люблю нічні заклади. Я більше вивозив Зозулю, Гармаша на риболовлю та охоту. А з Тьомою і Саньою це не моя тема (ексфутболісти «Динамо» Артем Мілевський та Олександр Алієв, – ВН). З Гармашем було страшно на полюванні, я йому давав рушницю, то навіть не заряджав її, він не знав, що вона не заряджена (сміється, – ВН).

Про перехід до «Волині»

Ми розмовляли з керівництвом перед стиковими матчами з «Карпатами». Ми зустрілися і з керівництвом, і з тренерським штабом. Вони думали, що я буду чекати того, чи вийде команда в УПЛ чи ні, але я сказав, що це не головне, зарплата теж не головне. Вони запитали, що ж мені головне. А я відповів: «Щоб я розумів, що можу допомогти команді».

Про мізерну зарплату в «Динамо»

В «Динамо» в мене було 5 тисяч, не буду казати, в якому це еквіваленті. Я не звик рахувати чужі гроші, тому я спокійно їздив на метро до стадіону «Динамо», а потім сідав на автобус і їхав на базу. Їздили я, масажист і лікар на автобусі (сміється, – ВН). Нічого страшного, що деякі футболісти приїжджали на Maserati, я ж розумів, що головне працювати, а все воно колись прийде. Взагалі спокійно до цього відносився, ніколи не було такого, щоб я переживав, ходив і думав: «як же так?». Десь якісь моменти були, що мені сказав Чернат (ексфутбоілст «Динамо», – ВН) іти до Ігоря Михайловича (президент «Динамо» Ігор Суркіс, – ВН) і щось говорити, бо «в нас є люди в дублі, які отримують більшу зарплату, ніж ти в першій команд»і. А я ще тоді в збірну потрапив… але нічого, нормально.

Про конфлікт з ультрас «Волині»

Ми зустрілися після тієї розмови, яка була на презентації гравців. В нас був конфлікт, але потім ми поговорили без камер. Я думаю, що знайшли спільну мову, тому, надіюся, що все буде нормально.

Матч закінчився, а футболісти пішли дякувати усім своїм вболівальникам за підтримку, в тому числі і Тарас Михалик.

«Як в мене з’явився шанс зіграти вдома… я поспілкувався з командою, керівництвом, тренерами. Я не хотів так прийти, аби просто прийти, я хотів допомогти. Тут є такі речі, які я привіз з «Локомотива» – немає якогось спрею чи ще чогось. Я подзвонив – пацани передали. Як каже Барт: «Ти, мабуть сюди вкладаєш більше». Якби я хотів заробити грошей, то мене кликали на Кіпр, а тут заробити…сам розумієш. В мене нема задач заробити», – розповідає Михалик.

«Я замовив сто футболок для фанатів, зарплати може не хватити», – каже Тарас під час спілкування з вболівальників.

САЛО, ПОДЯКИ ТА ЖАРТИ, АБО АТМФОСЕРА У «ВОЛИНІ» ПІСЛЯ МАТЧУ

На диво, Романа Бебеха пускають в роздягальню після матчу, Тарас Михалик жартома сказав сховати пиво.

«Ми європейський рівень, хочемо прагнути до нього. Вся країна хоче туди», – каже Андрій Тлумак про те, що пресі дозволяють заходити в роздягальню.

Тренери їли в роздягальні сало після матчу, але від такого українського смаколика не відмовився й іранський легіонер Сіаваш Хагназарі.

«Він їсть, каже, що Аллах не бачить», – жартує хтось з тренерів. На що Сіаваш відповів: «Аллах із май френд, мой бразер».


Вже в автобусі «Волині» під час поїздки на тренування наступного дня партнер Тараса Михалика по команді Назар Мельничук розповів, що хотів створити йому інстаграм, головне – його бажання.

«Говорив йому, щоб дав мені фотографії з «Динамо», «Локомотива» і будемо заробляти на ньому (сміється, - ВН). Звичайно, я готовий вести його сторінку. Він мені каже, що будемо мою ферму «розкручувати». В мене є ферма, ми купили з братами. То я пацанам привожу сало – зараз почали забивати і не пропускати», – розповів Назар Мельничук. Відзначимо, що Тарасу все-таки створили інстаграм.
ЕКСКУРСІЯ ВІД МИХАЛИКА НА БАЗІ «ВОЛИНІ»

Вже на тренувальній базі «Волині» Тарас Михалик почав проводити жартівливу екскурсію, розповідаючи, що потрібно, аби приїхав Зеленський і провів аудит. Також він показав і фуру на євробляхах, в яку запрягають кобилу Зоряну.
Про футбольну школу

Я не готовий зараз відкривати свою школу, але така думка в мене є. Зараз я все прораховую. Якби я не пішов у «Волинь», то може більше часу приділив би цьому. Якщо прийшов в команду, то потрібно не просто номер відбувати, а щоб не стидно людям було дивитися в очі. А то в Луцька будуть казати, що приїхав і тут пішки по полю ходить.

Про гроші

Якщо людина з головою, то сам розумієш… я не тримаю вдома гроші – ті гроші, що я заробляв, не пропив, не прогуляв, не потратив на Ferrariчи, на клуби.

Про ставлення до Артема Мілевського та Олександра Алієва

До Тьоми я відношуся супер і як до футболіста, і як до людини. Він навіть приїжджав, ми з ним бачились, як я ще в «Локомотиві» грав. З останнього, що не сподобалося, – це як Саня Алієв наїхав на Ігоря Суркіса. Не подобаються такі моменти, коли люди стільки років були в команді…якщо критика, то вона має бути конструктивна. Я вважаю, що Ігор Михайлович зробив немало для команди, і коли є якісь моменти, що в команді не клеїться, не можна казати, що всі погані. Там багато молодих пацанів, можливо, є якісь питання по трансферах, але я не хочу в це вникати. Я вважаю, що це просто негарно говорити про клуб, який тобі дав все.

Про Першу лігу

Мені набагато легше було грати в Прем’єр-лізі. В Першій-лізі інший футбол: тут самі не грають й іншим не дають, є лише кілька команд, які грають футбол.
Про «футбол поза політикою»

Не хочу говорити про футбол поза політикою. Спорт поза політикою – так має бути, але, насправді, так не буває. В основному спорт прив’язують до політики. У нас навпаки: замість того, щоб спорт об’єднував, у нас є багато речей, на чому люди піаряться. В мене залишилися люди в Росії, з якими я дружу і спілкуюся. Люди задавали питання, що ти бачиш зсередини. Я колись давав інтерв’ю, і їхні (російські, – ВН) газети, сайти передрукували, що на Майдані були не безхатьки, алкоголіки і маргінали. Треба було пояснити, через що люди повстали, людям накипіло. Але то така тема, що зараз я не хочу про неї говорити. Всьому свій час.

***

Закінчення, як і вся програма завершується жартами, зокрема Младен Бартулович бере інтерв’ю в Тараса, який управляє кінною підводою на євробляхах. Під час цього він розповідає про гру проти Халка, Ібрагімовича, контраст між «Динамо», «Локомотивом» та «Волинню». А наприкінці оголосили розіграш футболки Тараса Михалика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не зміг Показати IP 11 Вересня 2019 06:15
Стіко буков...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus